Breaking News

Hesekê’de 2 direnişçi toprağa verildi

HESEKÊ – Cizîr kantonunda devam eden direnişte yaşamın yitiren YPG’li Dijwar Rojava ve Rêber Hesekê’nin cenazeleri, Hesekê kentinde düzenlene törenle toprağa verildi.
12 Haziran’da Til Berak direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Hemza Elî (Dijwar Rojava), 5 Haziran’da Kızwan dağı Direnişinde yaşamını yitiren Arap savaşçı YPG’li  Ebid Mihsêsin Xerûc’un (Rêber Hesekê) cenazeleri, Hesekê kentinden ve köylerinden yüzlerce kişinin katıldığı törenle Şehit Dijwar şehitliğinde toprağa verildi.
Cenazeleri Şehit Aileleri Kurumu’ndan almak üzere yüzlerce Hesekê kentinden ve köylerinden yüzlerce kişi, ellerinde TEV-DEM bayrakları, YPG/YPJ direnişçilerinin posterleri ve şehitlere bağlılık sıloğanları eşliğinde kurum önünde toplandı.
Halk cenazeleri aldıktan sonra konvoy oluşturarak, Dawidiye’ye bağlı Şehit Dıjwar Şehitliğine doğru yola çıktı. Şehitliğin girişinden mezarlığa kadar halk cenazeleri omuzlarında taşıyarak sloganlar eşilğinde yol aldı.
Şehitlikte bir tören düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu. Törende Şehit Aile Kurumu adına Zubeyda Bico Zet bir konuşma yaparak, YPG/YPJ savaşçılarının bölgeyi ve bu bölgede yaşayan etnik halkların güvenliğini sağlamak için çetelere karşı direnerek yaşamını yitirenlere bağlılık sözü verdi.
Törende, TEV-DEM kordinasyonu üyesi Ferhat Derik bir konuşma yaparak, direnişçilerin ailelerine baş sağlığında bulundu. Derik konuşmasında YPG/YPJ savaşçılarının tüm bölgeyi çetelerden özgürleştimek için başlattıkları operasyonların devam ettiğini, direnişçilerin annelerinden güçlü olmaları gerektiğini, çocuklarının Kızwan, Siluk ve Gire Spi gibi bölgeleri büyük emek ve direniş sonucu DAIŞ çetelerinden özgürleştirdiklerini dile getirdi. Derik yine, YPG/YPJ savaşçılarının büyük bir direniş ve emek sonucu Cizre ve Kobani kantonlarını birleştirdiklerini dile getirdi.
Derik konuşmasının sonunda Baas rejiminin Qamışlı’daki saldırısına dikkat çekerek, rejimin halkın iradesi karışsında bir şey yapamadığını dile getirdi.
Törende, Cizire Yasama Meclisi Divan üyesi Ekrem Mehşuş da bir konuşma yaparak; Ulusal Suriye koalisyonunun AKP ve çevresiyle işbirliği yaparak DAIŞ çetelerini desteklediklerini dile getirerek konuşmasına söyle devam etti: ” Suriye Ulusal Koalisyonuna sesleniyorum, siz DAIŞ’lisiniz. Açıklamalarınız DAIŞ çetelerini savunma amaçlı ve YPG güçlerine karşı asılsız iddialarda bulunuyorsunuz. Bu tür iddialarla bölge halkları  arasında çelişki yaratmayı hedefliyorsunuz. Eger gerçekten halk koalisyonuysanız İstanbul’dan gelerek halkınıza hizmet edin. Fakat şu an sadece DAİŞ çetelerine hizmet ediyorsunuz.ˮ
Törende, Yekitiya Star adına Ronahi Qehraman, Suriye Kürt Sol Partisi adına Şerwan Çaçan, Suryani Partisi adına Gibrayil Şemun Ezro birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda direnişçiler ve bu yolsa şehit düşenlerin emekleri sonucunda bu topraklarda halkların güvenli bir şekilde yaşadıkları vurgulanırken, bölgedeki tüm etnik güçlerin ortaklaşarak güç olamaları gerektiği dile getirildi.
Daha sonra şehitlerin özgeçmişleri okunarak ailelerine teslim edildi. Aileler adınada yapılan konuşmlarda şehitlere bağlılık sözü verildi.
Törenin sonunda 2 direnişçinin cenazeleri toprağa verildi.
(rb/aç)
ANHA


No comments