Breaking News

YPG: Saldırılar püskürtüldü, 1 köy 3 mezra özgürleştirildi

HABER MERKEZİ – YPG savaşçılarının Siluk kasabasına doğru ilerleyişi devam ederken kasaba yolundaki 1 köy ve 3 mezra daha çetelerden temizlendi. Kobani’de ise bir stratejik tepe YPG kontrolüne geçti.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı Kobani ve Cizîr kantonlarında devam eden direnişe ilişkin yazılı bir açıklamada yaptı.
Açıklamada “Cizîr Kantonu’nun batı kırsalı ve köylerini kurtarmak amacıyla başlatılan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi”nin 35. gününde başarılı bir şekilde devam ettiği” kaydedildi.
Hamlenin ikinci aşaması kapsamında, YPG güçlerinin dün gece Silûk kasabasının doğu ve kuzeydoğusunda bulunan alanlarda operasyonlarını sürdürdüğünü bildiren YPG Basın Merkezi, şu bilgileri paylaştı:
1 köy ve 3 mezra çetelerden temizlendi
Önceki gün kurtarılan Zîla köyü yakınlarındaki alanı hedefleyen güçlerimiz bu alandaki 1 mezrayı çetelerden almıştır. Yine aynı operasyon kapsamında Gitar köyü ve bu köye bağlı 3 ayrı mezra çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir.
Çete saldırıları püskürtüldü
YPG, DAIŞ çetelerinin dün öğlenden sonra Silûk kasabasının 8-9 km doğusunda bulunan Aliya ve Ebdella köyüne yönelik bir saldırı düzenlediğini belirtti.
Akşam saatlerine dek süren çatışmalar ardından saldırıları püskürtülen çetelerin kaçmak zorunda kaldıklarını kaydeden YPG, “Bu alandaki çatışmalarda net ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz bu alanda 5 çete cenazesiyle birlikte 4 adet kaleşnikof, 1 adet telsiz cihaz ve 1 adet bilgisayar ele geçirmiştir” dedi.
Stratejik tepe YPG kontrolünde
DAIŞ çetelerini Kobanê’den tümüyle temizlemek amacıyla yürütülen direnişin 268. gününde devam ettiği hatorlatına açıklamada “Güçlerimiz dün Kobanê’nin güneydoğusunda yeni bir operasyon başlatmıştır. Operasyon neticesinde güçlerimiz stratejik Ebû Sirî tepesini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Güçlerimiz bu alanda 3 çete cenazesi ele geçirmiştir. İlerleyişini sürdüren güçlerimiz ile çete grupları arasındaki çatışmalar Ebû Sirî köyü çevresinde devam etmektedir” denildi.
(aç)
ANHA

No comments