Breaking News

YPG savaşçısı Rubar Bêkes son yolculuğuna uğurlandı

ŞIRNEX – Rojava’da 6 Ekim 2014 tarihinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Evdal Tok (Rûbar Bêkes) Silopi’de binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğralandı.
Rojava’da 6 Ekim 2014 tarihinde DAIŞ çeteleriyle girilen çatışmada hayatını kaybeden ve dün Cizîr Kantonu’na bağlı Derik kentinde düzenlenen törenin ardından Şırnak’ın Silopi ilçesine getirilen YPG savaşçısı Evdal Tok’un (Rûbar Bêkes) cenazesi ilçe mezarlığında toprağa verildi. Silopi Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından, hastane önünde cenaze namazı kılınan YPG savaşçısı Tok, HDP Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez ve Ferhat Encü, kurum temsilcileri ve çok sayıda yurttaş tarafından mezarlığa getirildi. Cenaze aracının arkasından yürüyen binlerce kişi “Şehit namirin” sloganları attı.
“Ey reqip” marşı eşliğinde yapılan saygı duruşunun ardından konuşan MEYA-DER Cizre Eşbaşkanı Kasım Yiğit, 21. yüzyılda Kürt halkının destan yazdığını belirterek, “Şehit Rûbar ailesinin dördüncü şehididir. Ailesi, Şehit Rûbar’ı ülkesini görme hasretiyle dün karşıladı. Fakat ailesi 90’lı yıllarda kendi topraklarından göç ettirilerek Maxmur kampında olduğun için bu gün çocuklarının mezarının başında olamadı” diye konuştu.
DBP İl Eşbaşkanı Salih Gülenç ise Diyarbakır’da yaşanan olaylara değinerek, “Yaşanan saldırılarda katledilen arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. AKP hükümeti bunu iyi bilsin ki Kürt halkının da bir sabrı var, bu sabrı daha fazla zorlamasınlar. Kürt halkı savaşmasını ve barışmasını da çok iyi bilen bir halktır” dedi.
YPG savaşçısı Tok’un amcası Mehmet Tok ise tüm Kürt halkına başsağlığında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından YPG’li Tok’un cenazesi zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.
Törenin ardından binlerce kişi Barbaros Mahallesi’nde kurulan taziye çadırına geçti.
(lg)

No comments