Breaking News

YPG: Hesekê’de 2 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kobani ve Cizîr kantonlarında saldırılarını sürdürdüğünü, Hesekê’de ise saldırı hazırlığındaki çetelere operasyon yapıldığını ve 2 çetenin öldürüldüğünü belirtti.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerinin Kobani ve Cizîr kantonlarında artan saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.
DAIŞ çetelerinin 27 ekim günü 09.00-10.00 saatleri arasında Cerablûs’un güneyindeki mevzilerinden bir saldırı düzenlediğini beirten Basın Merkezi, Kobani’nin güneybatısındaki Şêxler kasabasına bağlı Ibrê tepesine çetelerin füze saldırısı gerçekleştirdiğini ve saldırıda herhangi bir kaybın yaşanmadığını kaydetti.
Kobani’ye bağlı Ey Îsa kasabassının doğusunda da 27 ekim günü saat 16.00 dolaylarında DAIŞ çetelerinin bir saldırı düzenlediği belirtilen açıklamada “El Hucûh köyüne havan toplarıyla düzenelen saldırıya güçlerimiz gerekli karşılığı vermiştir denildi.
Til Hemîs’e sızma girişimi önlendi
YPG Basın Merkezi, açıkamanın devamında Cizîr kantonundaki çete saldırılarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı: “27 ekimde  gece saatlerinde DAIŞ çeteleri, Til Hemîs bölgesinin güneyindeki Harîsa köyüne sızma girşiminde bulundu. Güçlerimizin karşılık vermesi ardından çeteler alandan kaçmak zorunda kaldı. Çete grupları bu sabah da (28 ekim) sabah saatlerinde aynı köye yönelik havan topu saldırısı gerçekleştirdi. Güçlerimiz çetelerin saldırısına gereken karşılığı verdi”.
Hesekê’de 2 çete öldürüldü
YPG, 27 ekimde DAIŞ çetelerinin akşam saatlerinde Hesekê’ye bağlı Meqlucê köyüne saldırı girişiminde bulunduğunu ve çete grubunu erkenden fark eden savaşçıların alanda operasyon başlattığını belirterek “Operasyon sonucunda 2 çete üyes öldürülmüştür. Çetelerin saldırıda kullanmak için yanlarında getirdikleri 14 adet el yapımı bomba düzeneği de ele geçirilmiştir” dedi.
(aç)
ANHA

No comments