Breaking News

YPG: Türk askerleri 2 sivili yaraladı

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Kobani’nin batısındaki bir köye saldırı düzenlediğini ve 2 sivili yaraladığını duyurdu.
Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rojava’ya yönelk tehditlerinden hemen sonra türk ordusu Girê Spî’de YPG mevzilerine, Kobani’de ise sivil halka saldırdı.
Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, 2 sivilin yaralandığını duyurdu.
YPG açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
Türk askerleri 2 sivili yaraladı
“25 ekimde türk ordusuna bağlı askerler Kobani’nin batısında yer alan Bubanê köyüne yakın bir bölgeye saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda 2 sivil yurttaşımız türk askerlerince yaralanmıştır.”
DAIŞ Sirîn’e saldırdı
Basın Merkezi açıklamasında ayrıca 25 ekimde DAIŞ çetelerinin Kobani’ye bağlı Sirîn kasabasına yönelik bir saldırı düzenlediği ve YPG güçlerinin çete saldırısına ağır silahlarla gereken karşılığı verdiği kaydedildi.
Bostan Paşa’da bir Nusra çetesi öldürüldü
YPG, 25 ekim günü Halep’in Bostan Paşa mahallesinde yerleşen çetelere yönelik de bir operasyon düzenlendiğini belirterek bir El-Nusra çetesinin öldürüldüğünü duyurdu.
Türk ordusu dün de Girê Spî’ye saldırmıştı
YPG dünkü açıklamasında da 24 ekim gecesi ile 25 ekim sabahı Türk ordusunun Kobani’ye bağlı Girê Spî sınır hattındaki YPG mevzilerine yönelik saldır düzenlediği belirtilerek “Türk ordusu  19.00 ve 21.00 saatleri arasında A-4 silahıyla, 02.00 ile 04.00 saatleri arasında MG-3 silahlarıyla birliklerimizin mevzilerine yönelik saldırı düzenlemiştir” ifadelerine yer vermişti.
(aç)
ANHA

No comments