Breaking News

IŞİD çetesine karşı birlikte mücadele kararı

IŞİD çetesine karşı birlikte mücadele kararı

YPG, YPJ, Ceyş el Suvar, Burkan el Fırat, El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi “Suriye Demokratik Güçleri” adı altında birleşti
YPG sözcülerinden Polat Can, Twitter hesabında, PYD’nin askeri kanadı YPG ve YPJ, Suriye Arap Koalisyonu’nu oluşturan Ceyş el Suvar, Burkan el Fırat,  El Sanadid, El Cezire Tugayları ve Süryani Askeri Konseyi’nin, “Suriye Demokratik   Güçleri” oluşumu altında birleştiğini duyurdu.
“Suriye Demokratik Güçleri” adına yapılan açıklamada, “Ülkenin  içinden geçtiği hassas dönem ve hızlanan siyasi ve askeri gelişmeler nedeniyle,  Kürtleri, Arapları, Süryanileri ve tüm diğer unsurları içine alacak şekilde  birleşmiş milli askeri güç kurulmalı. Suriye Demokratik Kuvvetleri, kendi kendini yöneten bir Suriye kuracak” ifadelerine yer verildi.
“Suriye Demokratik Güçleri”ni oluşturan gruplardan Ceyş el Tuvar,  eğit-donat programından ayrıldıktan sonra Afrin ve Kobani’de PYD ile birlikte  hareket ediyor.
El Sanadid ve El Cezire Tugayları, Haseke’de IŞİD’e karşı PYD ile ortak savaşıyor. Burkan el Fırat, Kobani ve Tel Abyad’ta PYD ile ittifak yaparken, Süryani Askeri Konseyi, YPG’ye bağlı tugaylarla birlikte hareket ediyor.



No comments