Breaking News

Putin: Suriye karadan vurduğu sürece havadan destek sağlayacağız

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarının kalıcı olmadığını, belirli bir zaman aralığına mahsus olduğunu belirtti.
Kazakistan’daki Bağımsız Devletler Topluluğu liderler zirvesinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin hava operasyonlarının Suriye ordusu kara harekatlarını sürdürdüğü sürece devam edeceğini belirtti.Rus hava güçlerinin Suriye’de yalnızca terörist grupları hedef aldığını söyleyen Putin, ”Hava güçlerimiz Suriye’de belirgin sonuçlar elde etti” dedi.
DAIŞ ile mücadelede ilerleme kaydedildiğini de ifade eden Putin, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Ürdün ve İsrail’le de terörle mücadele görüşmeleri yaptıklarını paylaştı.
Terörle mücadele etmek isteyen her ülkeyi Bağdat’ta kurulan koordinasyon merkezine katılmaya çağıran Putin, Türkiye ve ABD’yle de terörle mücadelede işbirliği kurmaya çalıştıklarını belirtti.
Bir kez dahaa ‘geniş koalisyon’ teklifini de bir kez daha gündeme getiren Putin ”Rus hava güçlerinin Hazar Denizi’ndeki gemilerimizin desteğiyle gerçekleştirdiği operasyon uluslararası hukuka uygun ve meşrudur. Zira bu operasyonu (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad’ın resmi talebi üzerine gerçekleştiriyoruz” dedi.
Rusya ve BDT ülkelerinden binlerce çetenin  savaştığını da hatırlatan Putin, Suriye’de edindikleri ‘deneyimleri’ gelip evlerinde uygulamalarına izin veremiyiz. Onların evlerine geri dönmesine izin veremeyiz” ifadelerini kullandı.
(uş)

No comments