Breaking News

YPG’li Garzan son yolculuğuna uğurlandı

DIRBÊSIYÊ – 17 ekimde yaşamını yitiren YPG savaşısı Garzan Til Temir (Şarman Yunis), yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle Rustem Cûdî Şehitliğnde son yolculuğuna uğurlandı.
17 ekimde yaşamını yitiren YPG savaşısı Garzan Til Temir’in (Şarman Yunis) cenazesini almka üzer Til Temir ve Dirbêsiyê’den yüzlerce kişi ellerinde Kürt halk önderi Abdulah Öcalan ve şehit posterleri ile Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı.
“Şehid namirin” sloganlarıyla Garzan’ın cenazesini buradan alan kitle onlarca araçlık konvoyla Berkevirê köyündeki Rustem Cûdî şehitliğine doğru yola çıktı.
Yol boyunca caddenin iki yanına dizilen köylüler de alkış ve sloganlarla şehid için sevgi gösterisinde bulundu.
Şehitlikte YPG’li Garzan için YPG/YPJ ve Özsavunma Güçleri tarafından askeri tören düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu.
Törende konuşan Til Temir Şeht Aileleri Kurumu yöneticisi Mihemed Baqî Kûtê, TEV-DEM üyesi Ebdilrehman Hisên ve YPG komutanı Rojvan Til Temir aileye ve kürdistan halkına başsağlığı diledi.
Konuşmacılar YPG/YPJ savaşçılarının DAIŞ çetelerine karşı yürüttüğü amansız direnişe vurgu yaparak şehitlerin Rojava devriminin korunmasında segiledikleri büyük fedakarlıklara dikkat çekti ve şehitlere bağlılık sözlerini yineledi.
Konuşmalardan sonra Garzan’ın sicili okunarak şehadet belgesi ailesine teslim edildi.
Garzan’ın ailesi adına konuşan kardeşi Rehid Yûnis da Garzan’ın tüm Kürdistan halkının şehidi ve ailenin onuru olduğunu belirterek Öcalan’ın düşünceleri temelinde şehitlerinin izinden mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Tören, YPG’li Garzan’ın cenazesinin alkış ve sloganlar arasında toprağa verilmesiyle sona erdi.
YPG savaşçısı için ailesinin evinni önünde taziye çadırı kurulacak.
(aç)
ANHA

No comments