Breaking News

Suriye’de yoğun çatışmalar

HABER MERKEZİ – Suriye kentlerine bağlı farklı köy ve kasabalarda rejim güçleri ile sözde islamcı çete grupları arasında çatışmalar devam ediyor.
Suriye İnsan Halkları Gözlemevi’nin verdiği  bilgilere göre;
Halep:
Kentin doğusundaki Kweris Askeri Havaalanı’nda rejim güçleri ile sözde İslamcı çete grupları arasında yaşanan çatışmalar esnasında 3 bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu bölgeden şiddetli patlama sesleri  duyuldu.  Çte yandan Halep’in doğusundaki Tal el-Na’aam ve El-Baqjiyyah köylerinde, kentin güneyindeki Khan Tuman  ve El-Hader mıntıkası, Bağdat caddesinde ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmalar devam ederken rejim güçlerinin kontrolü altında bulunan El-Masharqa bölgesine top güllesi isabet etti. Yaşanan çatışmaların sonucuna dair net bir bilgi elde edilemedi.
Dera Zor :
Kent civarındaki El-Ardi bölgesinde savaş uçakları tarafından yapılan bombardıman esnasında bir kadın 4 sivil yaşamını yitirirken 12 sivil de yaralandı. Bölgede ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
İdlib :
Kentteki El-Taman’aa kasabasına helikopterle  bombardıman yapıldı. Yine Ma’aarrat El-No’aman  kentinde El-Nusra çetelerinin bir kişiyi yaraladığı belirtildi.
Şam:
Başkente bağlı Ghouta’nın doğusunda bulunan Jobar mıntıkasında Hizbullah’a bağlı halk savunma komiteleri ile El-Nusra çeteleri arsında Ağır silahların kullanıldığı çatışmalar yaşandı. Öte yandan rejim güçleri de Şam civarındaki  El-Tadamon bölgesine ağır silahlarla saldırdı.  Çatışmaların sonucuna dair henüz net bir bilgi elde edilemedi.
Rif hattı :
HAt civarındaki Harasta kentinde rejim güçleri tarafından bombalandı.

No comments