Breaking News

‘Girê Spî’yi kadın renkleriyle donatmak bizim elimizde’

GIRÊ SPΠ– Girê Spî Demokratik Özerklik Yönetimi eşbaşkanı Leyla Mustefa,kent yönetiminde kadının rolüne dikkat çekerek yöentimin mekanizmasının yüzde otuzunda kadınların yer aldığını belirtti.
Demokratik Özerklik Yönetimi eşbaşkanı Leyla Mustefa Girê Spî’de özerk yönetim ilanına ilişkin  ANHA’ya konuştu:
Gire Spi’de yaşayan kadınlar kentin özgürleştirilmesinin ardından örgütsel çalışmalar kapsamında il etapta bir kadın evi ve kadın eğitim merkezi açtılar.
Leyla Mustefa, özerklik yönetimi sayesinde kadınlar kendilerini daha rahat ifade edebildiklerini ve kentteki yaşamsal döngüye aktif bir şekilde  müdahil olduklarını vurguladı. Mustefa,eşbaşkanlık sisteminde bir kadın olarak yer almasının kentte yaşayan kadınlar için memnuniyet uyandırdığını dile getirdi.
Mustefa,kadınların kent yönetim a dahiliyetinin her geçen gün daha da artığını belirterek yüzde otuzluk oranı daha yüksek kılmak için çaba harcadıklarını ifade etti.
Mustefa,kadınlara dönük farklı projeleri geliştirmek istediklerini  ve bu amaçla özerklik sisteminin temel zemininin daha önemli başarılara imza atacağını dile getirdi.
Mustefa kadınlara dönük projelerin hayata geçirilmesi için kentte yaşayan kadınları birlikte hareket etmeye çağırarak ‘Girê Spî’yi kadın renkleriyle donatmak bizim elimizde’ dedi.
(uş)
 ANHA

No comments