Breaking News

YPG, DPI heyetini kabul etti

QAMIŞLO – Bir süredir Rojava’da bulunan  Demokratik İlerleme Enstitüsü heyeti,YPG/YPJ Komutanları ile bir araya gelerek DAIŞ’a karşı güçlerin koordine mekanizmasını tartıştı.
Demokratik Gelişim Enstitüsü (Democratic Progress –DPI) heyeti, Qamışlo’da YPG/YPJ Genel Komutanı Tolîn Roza ve YPG sözcüsü Rêdûr Xelîl ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Britanya Başbakanı David Cameron’ın Libya temsilcisi Jonathan Powell,akademisyen ve siyasi danışman Peter Galberath, Ensitütü yönetiminden Kerîm Yıldız, Ensitütü sekreteri Lucy Stuart ve Ensitütü yardımcılarından Mustafa Gündoğdu’nun aralarında bulunduğu heyet ile YPG/YPJ Komutanları’nın görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat sürdü.
Görüşmeye ilişkin konuşan YPG sözcüsü Rêdûr Xelîl Suriye ve Ortadoğu’da yaşanan son gelişmelere ilişkin tartışmalara paralel olarak  DAIŞ çeteleri ile mücadelede Rojava’daki genel durumun konuşulduğunu belirtti.
Xelil görüşmede Kürt,Arap ve Süryani halklarının can ve mal  güvenliğini korumada YPG/YPJ savaşçılarının kahramanca verdiği direnişin ana gündem maddesi olduğunu vurgulayarak Suriye’de DAIŞ çetelerine karşı operasyonlardaki işbirliğine değinildiğini dile getirdi.
YPG/YPJ Komutanları ve heyetin görüşmesinde Ortadoğu ve Rojava’da DAIŞ çetelerine karşı savaşta YPG ve DAIŞ karşıtı güçler ile Avrupalı devletler arasında bir koordine mekanizmasının oluşturulması yönünde görüş birliğine varıldı.
(uş)
ANHA

No comments