Breaking News

HPG : Türk ordusunun askeri hareketliliği sürüyor

HABER MERKEZİ – HPG Basın İrtibat Merkezi(BİM), KCK’nin eylemsizlik kararına rağmen Türk ordusunun operasyonlarının devam ettiğini duyurdu.
HPG BİM yazılı bir  açıklama yayımlayarak Erzurum Karayazı’da yaşan çatışmalara ilişkin bilgilere yer verdi.
HPG BİM açıklaması şu şekilde:
“TC ordusunun Oremar alanında başlattığı operasyon devam etmektedir. 25 Ekim günü Şehit Rahime Tepesinde yaşanan çatışmalarda Armanc Qoser arkadaşımız ağır yaralanmıştı.
Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Armanc arkadaşımız  şehit düşmüştür. Şehit Arkadaşımızın detaylı bilgileri daha sonra açıklanacaktır.
* Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında sınır komutanlığınca başlattılan operasyon halen devam etmektedir.
* Eylemsizlik kararı ardından sürdürülen operasyonlara karşı Gerilla güçlerimiz sınır karakollarına yönelik bir misilleme eylemi gerçekleştirmiştir. 27 Ekim günü saat 07.30’da Zap bölgesi sınır hattında bulunan Şutê karakoluna yönelik yapılan suikast eylemi ile 1 asker öldürülmüştür. Eş zamanlı olarak ağır ve ferdi silahlarla da karakolda bulunan bir kule vurulmuştur. Burada ölü ve yarlı sayısı netleştirilememiştir. Misilleme eylemi ardından karakol; çevresindeki alanı havan, obüs ve tanklarla bombalamıştır.
*26 Ekim günü saat 11.30’da Gerilla güçlerimiz Serêsevê ve Tepê Ortê karakollarına yapılan saldırılara misilleme yapmış, ağır silahlarla verilen karşılıkla Tepê Ortê karakolunda bulunan 2 kule ve bir A4 mevzisi  vurulmuştur. Bu A4 mevzisi tamamen imha olurken 2 kule de darbelenmiştir. Bu yönelimde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir. Yine aynı saatlerde Serê Sêvê ve Tepê Ortê karakolları; Latê Kewa, Gundê Nerwa ile çevresindeki alanları obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* 23 Ekim günü Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Hovise köyünde Bingöl Komutanlığına bağlı gizli birliklerin sürdürdüğü pusulamalar 3 gün boyunca devam etmiş daha sonra bu birlikler geri çekilmiştir.
* 24 Ekim günü Muş Askeri Komutanlığınca Muş’un Varto ilçesi merkezi ve etrafında, yine Rakasa, Amera, Kasıma, Miran, Baska, Goma Gordo, Dadina köyleri ile Şehit İsmail ve Şehit Ronahi şehitliklerine yönelik bir operasyon başlatılmıştır. 24 Ekim sabah saat 05.00’te bu köylere baskın yapan ve bazı köylüleri gözaltına alan askerler, aynı zamanda şehitliklerde canlı kalkan eylemi yapan halkı da saldırmıştır. Bu operasyon akşam saatlerine kadar arama tarama şeklinde devam ettikten sonra geri çekilmiştir.
* 22 Ekim günü Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Kanciya köyü kırsal alanında Jandarma ve Emniyet Özel Harekat birliklerinin başlattığı operasyonda 4 gerillamızın bulunduğu bir noktaya saldırı düzenlenmiş ve Gerillalarımızın kaşılık vermesi ile çatışmalar yaşanmıştır. Sabaha kadar süren çatışmalar sonucunda Harun ve Şiyar arkadaşlarımız son mermilerine kadar savaşarak büyük bir direniş sergileyerek şehit düşmüşlerdir. Tirej arkadaşımız ağır yaralı, Lezgin arkadaşımız ise sağ olarak düşmanın eline esir düşmüştür. Bu çatışma da operasyon birliklerinin kayıpları netleştirilememiştir.
Şehit arkadaşlarımızın bilgileri daha sonra açıklanacaktır.”
(uş)

No comments