Breaking News

YPG’li Garzan için taziye kuruldu

TIL TEMİR – 17 ekimde yaşamını yitiren YPG savaşısı Garzan Til Temir (Şarman Yunis) için ailesinin kaldığı Selahaddin mahallesnde taziye çadırı kuruldu. Til Temir, Serêkaniyê ve Zirgan’dan yüzlerce yurttaş, gruplar halinde aleye tzaiye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti.
17 ekimde yaşamını yitiren ve bugün yüzlerce kişinin katıldığı bir törenle Rustem Cûdî Şehitliğnde son yolculuğuna uğurlanan YPG savaşısı Garzan Til Temir (Şarman Yunis) için taziye çadırı kuruldu.
Til Temir ve Serêkaniyê kentleriyle Zirgan kasabasından yüzlerce yurttaş, siyasi parti, sivil toplum örgütü, demokratik özerklik kurumları ve TEV DEM ile Yekitiya Star temsilcileri sabahın erken saatlerinden itibaren YPG’li Şarman Yûnis’ın (Garzan Til Temir) alesinin yaşadığı Til Temir’in Selahaddin mahallesine doğru yola çıktı.
Taziyede devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından kurum, örgüt ve halk temsilcileri konuşmalar yaparak aileye başsağlığı dilekleri sunularak şehitlere bağlılık sözleri yinelendi.
Konuşmalarda Rojava devrimine sınırsız destek veren Bakurê Kurdistan halkının AKP terörüne karşı sergilediği kararlı direniş de selamlandı.
Taziye ziyaretleri şehitlere bağlılık ve YPG/YPJ savaşçılarının direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.
(aç)
ANHA

No comments