Breaking News

THY Yemen’e çete taşıyor

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Rusya’nın hava saldırılarında ağır darbeler alan DAIŞ ve diğer sözde islamcı çete gurplarının üyelerini THY uçaklarıyla Yemen’e nakletmeye başladığı iddia edildi.
Rusya’nın DAIŞ, Nusra ve diğer sözde islamcı çete gruplarına karşı başlattığı hava saldırı ardından Türkiye’ye sığındıkları belirtilen 500 çete üyesini Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ait uçaklarla Yemen’deki savaş sahasına nakletmeye başladığı belirtildi.
Türkiye, Katar ve BAE uçakları 500 çeteyi Aden’e taşıdı
Konuya ilişkin iddia, Suriye Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ali Mayhub’dan geldi.
Rus ‘Ria Novosti’ Ajansına konuşan Mayhub, Suriye’deki 500’den fazla DAIŞ çetesinin Rusya’nın hava saldırılarından kurtulmaları amacıyla Türkiye’den uçaklarla Yemen’e götürüldüğünü söyledi.
Ellerinde istihbarat bilgileri olduğunu kaydeden Tuğgeneral Ali Mayhub, 26 Ekim’de ikisi Türk Hava Yolları’na, biri Katar Hava Yolları’na ve diğeri de Birleşik Arap Emirlikleri’ne ait dört uçağın Türkiye’den havalanarak Aden’e 500’ün üzerinde DAIŞ çetesi akratdığını iddia etti.
Çeteleri Suudi yetkililer karşıladı
DAIŞ ve diğer çete grplarına bağlı üyelerin, Husilere yönelik operasyonlara katılmak üzere Yemen’e götürüldüğünü belirten Mayhub, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyondan görevlilerin çeteleri Aden havaalanında karşıladığını belirtti.
Suriye Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ali Mayhub, ellerindeki bilgilere göre, kısa süre içinde çok sayıda DAIŞ çetesinin daha Suriye’den Yemen’e nakledieceklerini söyledi.
TC’nin Yemen Büyükelçisi de Suriye’ye çete transfer etmişti

“Xeber 24” adlı site ise, 2015’in eylül ayı başlarında “Suriye Ulusal Güvenlik Genel Sekreterliği”nin 6 Ağustos 2014 tarihli “gizli” ibareli belgesine dayanarak “Türkiye’nin Yemen Büyükelçisi 2014 yılı Mayıs ayında Yemen’in başkenti Sana’da İslami Cihad Hareketi ile görüştü. Bu görüşme çerçevesinde Suriye’ye geçişleri sağlanmak üzere Yemen ve Somali uyruklu çete üyelerinin Türkiye’ye gönderilmesi kararlaştırıldı” demişti.
Belgede Türkye aracılığıyla Suriye’ye geçirilecek çetelerin isimleri ve uyrukları da açık bir şekilde yer alıyordu.
İran basını THY’nin çete taşıdığını gündeme taşıdı
İran basını da Türk Hava Yollarının ‘nin Yemen’e DAIŞ militanı taşıdığı iddialarını gündeme taşımış, ancak her zaman olduğu gibi Türk devleti tarafından inkar edilmşti.
(aç)

No comments