Breaking News

4 YPG savaşçısı için görkemli uğurlama töreni

DIRBÊSIYÊ – Kobani direnişinde farklı tarihlerde yaşamını yitiren ve memleketlerinde defnedilmek üzere Cizîr kantonuna gönderilen 18 YPG/YPJ savaşçısından 4’ünün cenazeleri, binlerce kişinin katıldığı görkemli bir törenle Berkevirê köyündeki Rustem Cudî Şehitliğnde toprağa verildi.
Kobani direnişinde farklı tarihlerde yaşamını yitiren ve Kobani’de defnedilen, kantonlar birleştikten sonra Cizîr kantonundaki şehitliklere nakledilmek üzere iki gün önce Cizîr kantonuna ulaşan 18 YPG/YPJ savaşçısından Ebdilhenan El-Mitêr (Goran), Emmar Remezan (Erdal Serêkaniyê), Mihemed Casim Mustefa (Kanîwar Serêkaniyê) ve Qendîl’in cenaze töreni için Serêkaniyê ve Til Temir ile Zirgan (Ebu Rasên) bölgelerinden binlerce kişi Serêkaniyê Roj Hastanesi önünde toplandı.
Zılgıtlar ve “şehid namirin” sloganları arasında cenazeleri hastaneden alarak araçlara yerleştiren kitle, onlarca araçlık konvoyla Dirbêsiyê’nin Berkevirê köyündeki Rustem Cudi şehitliğine doğru harekete geçti.
Şehitlikte savaşçılar için YPG/YPJ ve asayiş güçleri tarafından askeri tören düzenlendi.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından törende Şehit Aileleri Kurumu adına Îde Casim, TEV DEM Cizîr kantonu Meclisi adına Eşbaşkan Xelîl Osman ve YPG adına Şahîn Ebdo birer konuşma yaparak ailelere ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.
Konuşmacılar, Rojava’nın özgür yarınları için canlarını feda edenleri bölge halklarının asla unutmayacağını ve mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek şehitlere bağlılık sözlerini yineledi.
Konuşmalar ardından binler “şehid namirin” sloganlarıyla 4 savaşçının cenazelerini toprağa verdi.
 (aç)
ANHA

No comments