Breaking News

Rakka operasyonu için geri sayım başladı

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG), müttefiklerinden Suriyeli muhalif örgüt Suwar El Rakka Tugayı (Rakka’nın Devrimcileri) tarafından yapılan bir açıklamada IŞİD’in fiili başkenti olarak kabul edilen Rakka’nın kapalı askeri bölge olduğunu belirtti.

Suwar El Rakka Tugayı tarafından Perşembe günü (dün) yayınlanan bir videoda  konuşan komutan Ebu İssa tarafından, “Rakka’nın özgürleştirilmesi savaşı konusunda kuzey Suriye’deki büyük güçlerin anlaştığını ve operasyon başlama anının yaklaştığını” söyledi.
Rakka’yı kapalı bir askeri bölge olarak ilan ettiklerini ve tüm bölgeyi IŞİD teröristlerinden kurtarma operasyonun başlama saatinin kısa süre içinde ilan edileceğini” vurgulayan Ebu İssa, bölgedeki sivil halkı, kendi güvenlikleri için IŞİD bağlantılı karargahlardan ve askeri üslerden uzak durmaları hiç bir IŞİD teröristi ile ilişki kurmamaları konusunda uyardı.
Bütün dünyanın ve Suriyelilerin arzuyla bekledikleri Rakka’yı özgürleştirme savaşının tarihi bir savaş olacağını” vurgulayan muhalif örgütün komutanı IŞİD’in Suriyeli üyelerine “teslim ol yada öl” çağrısında bulundu.
 “Bölgedeki IŞİD-karşıtı büyük savaş” için Rakka’nın kuzey kırsalında büyük askeri hazırlıkların devam ettiğini belirten muhalif savaşçı Muhammet Aziz “bu büyük operasyona, anahtar konumunda bulunan Kürt güçlerinin yanısıra çok çeşitli muhalif örgütlerden onbinlerce savaşçının katılmasının beklendiğini,” ifade etti.
Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve bir çok Arap muhalif örgüt kısa bir süre önce IŞİD teröristlerine karşı savaşmak amacıyla “Suriye Demokratik Güçleri” adı altında yeni bir ittifak çatısı altında birleşmişlerdi.
Suwar El Rakka tugayı gerek Kobanê savunmasında, gerekse Girê Spî'nin ele geçirilmesi operasyonunda YPG güçleri ile birlikte hareket etmişti.
Esad Ordusu'ndan bir katliam daha: 140'dan fazla ölü
Duma'da rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırılarda bir katliam daha yaşandı ve 140'dan fazla sivil yaşamını yitirdi.
Şehirdeki bir marketi hedef alan 12'den fazla füzeden oluşan saldırı sonucu 40 sivilin olay yerinde yaşamını yitirdiği bildirilirken , çok fazla sayıda ağır yaralının mevcudiyeti nedeniyle ölü sayısının artacağı beklentisi hakim.

No comments