Breaking News

Nijerya’da Boko Haram’a ağır darbe: 150 çete öldürüldü

MAIDUGURI – Nijerya ordusu, Boko Haram çetesinin elindeki rehineleri kurtarmak amacıyla operasyon düzenledi. Operasyonda 36 rehine kurtarılırken, 150’den fazla çete üyesi öldürdü.
DAIŞ çeteleriyle benzer yöntemler kullanan ve Nijerya’da sivil halka yönelik barbar eylemleriyle gündemde olan Boko Haram çetesi, Nijerya ordusundan ağır darbe yedi.
Nijerya ordususundan yapılan açıklamada Boko Haram’ın elkili oduğu Nijerya’nın kuzeydoğusunda son bir haftadır geniş çaplı operasyonlar yürütüldüğü belirtildi.
Açıklamada, ordu birliklerinin yerel milis güçlerin de desteğiyle yürüttüğü operasyonlarda, Boko Haram çetesinini elinde rehine olan 36 kadın ve çocuğun kurtarıldığı, intihar saldırılarında kullanılan çok sayıda bombalı düzeneğin de ele geçirildiği kaydedildi.
Milis güçleri adına basına yapılan açıklamada ise,, operasyonlarda 150’den fazla çetenin öldürüldüğü ve çok sayıda çete üyesinin de yakalandığı, büyük miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.
Geçen hafta Boko Haram çetelerine teslim olmaları çağrısında bulunan Nijerya ordusu, daha sonra ülkenin kuzeydoğu bölgesinde geniş çaplı operasyonlar başlattı.
Boko Haram çetesi, 6 yıldır düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 20 bin dolayında kişiyi katletti.
(aç)

No comments