Breaking News

YPG’li Garzan için taziyeler ikinci gününde

TIL TERMIR – 17 ekimde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Şemran Yûnis (Gsrzan Til Temir) için Til Temir’in Til Şamîran köyünde kurulan taziye çadırına halkın ziyareti ikinci gününde devam ediyor.
Til Temir ve Dirbêsiyê kentleriyle Zirgan kasabasından yüzlerce kişi taziyenin ikinci gününde YPG savaşçısı Şemran Yûnis (Gsrzan Til Temir) için Til Temir’in Til Şamîran köyündeki evinin önüde kurulan taziye çadırını ziyaret ederek aileye başsağlığı dileklerini sundu.
Taziyede bugün Til Temir Şehit Aileleri kurumu adına Mihemed Dahir Yunis, Til Temir Halk Meclisi adına Athor Ishaq, asayiş güçleri adına Ebdulrezaq Seydo konuşarak aileye ve rojava halkına başsağolığı diledi.
Şehitlerin özgürlük mücadelesi ve halkın onurlu yaşamı için segiledikleri fedakarlıklara ve çete gruplarına karşı elde edilen başarılara vurgu yapılan konuşmalarda şehitlere bağlılık ve mücadelelerini sürdürme sözü verildi.
Aile adına ziyaretçilere hitap eden şehit Garzan’ın kızı Şeyma da Rojava halkının onurlu yaşamı ve özgür geleceği yaşamını feda eden babasını hiçbir zaman unutmayacaklarını ve hayallerini gerçekleştirmek için mücadelesine sahip çıkacaklarını söyledi.
Şamran Yûnis (Garzan Til Temir) 17 ekim 2015’te askeri görevini icra ederken Til Temir’e bağlı Til Şamiran köyünde yaşamını yitirmiş ve önceki gün Dirbêsiyê’nin Berkevirê köyündeki Şehit Rustem Cudi mezarlığında düzenlelen törenle toprağa verilmişti.
(aç)
ANHA

No comments