Breaking News

2 özgürlük savaşçısı Tirbespiyê’de toprağa verildi

TIRBESPIYÊ – Kobani direnişinde farklı tarihlerde yaşamını yitiren Şehnaz Ebdilbaqî (Rojda Axîn) ve Rêber Şilo (Cudî Ararat) Tirbespiyê’de toprağa verildi.
Tarihi Kobani direnişinde farklı tarihlerde yaşamını yitiren 18 özgürlük savaşçısının arasında yer alan ve cenazeleri Cizîr kantonuna getirilen savaşçılardan Rojda Axîn ve Cudî Ararat Tirbespiyê’de son yolculuklarına uğurlandı.
Özgürlük savaşçılarının cenazelerini son yolculuklarına uğurlamak için kent merkezi, Til Mehrûf kasabası ve Aliyan ve Sincqê bölgesinden yüzlerce kişi karşıladı.
Yurttaşlar özgürlük savaşçılarını alarak oluşturdukları cenaze konvoyu ile Dugirê  köyünde bulunan Şehit Dilşêr mezarlığına doğru yola koyuldu.
Özgürlük savaşçıları için bir tören düzenlendi. Törende konuşan TEV-DEM Meclisi Eşbaşkanı Edele Umer ve Şehit aileleri Kurumu üyesi Ebdilhemîd Hisên, Kobani direniş şehitleri şahsında tüm özgürlük şehitlerini anarak, “özgürlük şehitleri sayesinde Rojava devrimini tasfiye etme planları boşa çıkarıldı” dedi.
Özgürlük savaşçılarının kimlikleri okunarak, belgeleri ailelerine teslim edildi.
Aileler adına konuşma yapıldı. Konuşmalarda, evlatlarının uğruca can verdikleri özgürlük mücadelesini ve ütopyalarını canlı tutmanın mücadelesini vereceklerini belirttiler.
Özgürlük savaşçıları slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.
(ad)
ANHA

No comments