Breaking News

Savaş kalıntılarından dükkan inşa ettiler

XÛNAV ÎSA
KOBANÊ – Kobani’de savaş artıklarından dükkan inşa ettiler.
Mehmûd Silêman (50) isimli yurttaş Kobani’nin 17 km batısına düşen Zeravîk köyü sakinlerinden. 9 çocuk babası Mehmûd kent merkezinin batısında bulunan Botan mahallesinde ailesiyle birlikte yaşıyor.
DAIŞ çetelerinin 15 Eylül 2014’te Kobani’yi işgal saldırıları ile birlikte Bakurê Kürdistan’a geçmek zorunda kalıyorlar.
Kobani’nin çetelerden tümden özgürleştirilmesiyle topraklarına geri dönen Mehmûd ailesi kampta bir süre yaşadıktan sonra, 25 Haziran katliamında yaşamını yitiren arkadaşı Soro’nun evine yerleşir. Bu evin de bir kısmı yıkık durumda.
Evini geçindirme sıkıntısı içinde olan Mehmûd Silêman arayış içerisine girer. Tarihi Kobani direnişinde yıkılan evinin moloz yığınlarından bir dükkan inşa etmeye karar verir. Ördüğü dükkan evinin yakınlarında bulunuyor.
Silêman açtığı dükkanda temel gıda malzemeleri satıyor.
Silêman’ın eşi Emîne Şêxo (45)  evlerini göstererek kışın soğuk ve yağışlarından dolayı kaygılarını dile getirerek, evlerini onarmak için uğraştıklarını dile getirdi.
Son olarak Silêman, tüm engellere rağmen topraklarında olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, her gün komşuları ile birlikte mahallelerini olası tehlikelere karşı koruduklarını belirtti.
(ad)
ANHA

No comments