Breaking News

Alman kuruluştan PYD temsilciliğine ziyaret

SÜLEYMANİYE – Kobanê’nin yeniden inşası için de faaliyet gösteren Almanya’dan bir heyet, PYD’nin Güney Kürdistan’ın Silêmanî kentindeki bürosunu ziyaret etti.
Uzman doktor, hemşire ve çeşitli mesleklerden 26 kişilik heyet, PYD’nin Güney Kürdistan temsilcisi Xerîb Hiso, Yekîtiya Star temsilcisi Nûjîn Yusif ve PYD Dışilişkiler Komitesi üyesi Dr. Cawîdan Hesen tarafından karşılandı.
Heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Xerîb Hiso, heyete Kobanê’nin yeniden inşası için gösterdikleri çabadan dolayı da teşekkür etti. Nujîn Yusif ise YPJ şahsında vücut bulan Rojava Devrimi’nin tüm dünyanın teröre karşı özgürlük mücadelesi olduğunu söyledi.
Heyet üyeleri ise yaptıkları konuşmalarda Kobanê’ye destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, Kobanê’nin halkların kardeşliğinin sembolü olduğunu kaydettiler. Kobanê’ye desteklerinin devam edeceğini belirten heyet üyeleri, uluslararası birçok kuruluşun da Kobanê’ye destek vermek için kendileriyle iletişime geçtiğini belirttiler.
(eç)
ANHA

No comments