Breaking News

Çete grupları “Cindul Melahim” adıyla birlik kurdu

HABER MERKEZİ – Suriye’de sayısız katliam gerçekleştiren El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Ecnad Eş-Şam gibi çete gruplarının, Şam’da “Cindul Melahim” adıyla ortak operasyon odası kurdukları ortaya çıktı.
Suriye’de sivil halka karşı acımasız katliamlar yapan ve Türkiye, Suudi Arabistan ile Katar tarafından desteklenen El-Nusra, Ehrar El-Şam ve Ecnad Eş-Şam çete grupları, Şam’da yeni bir operasyon odası kurdu.
İki gün önce kuruldu
21 Ekim 2015’te (8 Muharrem 1437) yayınlanan yazılı bildiriyle Şam’ın Doğu Guta bölgesinde Suriye rejmine karşı kurulduğu iddia edilen çete operasyon odasına “Efsane Askerleri” anlamına gelen “Cindul Melahim” adı verildi.
Rusya’nın hava desteğiyle önemli darbeler alan çetelerin Halep’te Baas rejim güçlerinin ilerleyişini durdurmak için birleştikleri belirtiliyor.
“Cindul Melahim” ortak operasyon odasının bugün Viyana’da Rusya, ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan Dışişlerinin Suriye gündemiyle toplancağı görüşme öncesine denk gelmesi dikkat çekti.
Katar da tehditte bulunmuştu
Sözde islamcı çete gurplarına destek veren ülkelerden Katar Dışişleri Bakanı Halid El-Atiyye de dün, “Suriye halkını ve Suriye’yi bölünmekten korumak için Suudi ve Türk kardeşlerimizle birlikte elimizden geleni yaparız. Suriye halkını rejimin gaddarlığından korumak için askeri bir müdahale gerekiyorsa, bunu yaparız” sözleriyle direkt Suriye’yi ve kürtleri hedef alan tehditlerde bulunmuştu.
(aç)

No comments