Breaking News

HPG : Türk ordusu sivil yerleşim alanlarını vurdu

HABER MERKEZİ – HPG BİM, eylemsizlik sürecinde olan Gerilla güçlerine karşı Türk ordusu tarafından hava saldırıları ve kapsamlı harekatların  devam ettiğini açıkladı.
HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak  Türk ordusuna ait savaş uçaklarının dün Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin’de Şehit Bager alanı ile Kandil’de ise Bolê, Silê, Enzê ve Xubyan köylerini bombalayarak, sivil yerleşim alanlarını hedeflediğini duyurdu.
HPG-BİM açıklaması şu şekilde:
“ Çarçella’da şehit düşen ve dün ilanını yaptığımız Gerillalarımız anısına 16 Ekim günü bir misilleme eylemi düzenlenmiştir. Saat 18.30’da Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden Garê Alayına sevkiyat gerçekleştiren askeri konvoya saat 20.00’de Garê Alayından dönerken Gerillalarımız tarafından  sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylem de 1 zırhlı araç tamamen imha edilirken 1 araç da darbelenmiştir. Burada 2’si uzman çavuş olmak üzere 4 asker öldürülürken 7 asker de yaralanmıştır. Gerçekleştirilen eylemden sonra TC ordusu Xıznê köyü kırsal alanında korucuların da katıldığı bir operasyon başlatmıştır. Yine savaş uçakları Gomana Mezin alanını bombalarken, Tepê Konserve ve Geniş Tepe alanları obüs ve havanlarla bombalamıştır.
* TC ordusunun Binbir alanındaki kapsamlı harekatı halen devam etmektedir. Özellikle operasyon alanını Şemzinan kırsal alanına genişletme çabasına girmiştir. 16 Ekim akşam ve bugün sabah saatlerine kadar Skorsky tipi helikopterler operasyon alanına indirmeler gerçekleştirmiştir. İndirmelerin gerçekleştiği alanların dışındaki mıntıkalar savaş uçakları tarafından yoğun bombardımana tabi tutulmuştur. 17 Ekim günü(bugün) sabah saatlerinde bu operasyona katılan askerler ile Gerilla güçlerimiz arasında çatışma yaşanmış, burada 2 asker ölmüştür. Bu alandaki çatışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir.
* 17 Ekim günü saat 10.00 – 10.30 arasında Oremar karakolu Avaşin alanına obüs, havan ve tank saldırıları düzenlemiştir. Oremar karakolu etrafında Kobra tipi helikopterlerin yoğun hareketliliği yaşanmıştır.
* 16 Ekim günü saat 04.30’da Van’ın Başkale ilçesine bağlı Bableşin, Dêr, Karaxfila, Aşkita, İngani ve Hespistan köylerinde TC ordusu operasyon başlatmıştır. Aşkita köyünde halkın kendi imkanlarıyla yaptığı ve adına özgürlük bahçesi dediği bahçeye 10 zırhlı araçla giren özel savaş ordusu, patlayıcıları da kullanarak bahçeyi tahrip ederek kullanılamaz hale getirmiştir. Bu operasyon akşama doğru bahçeye verdiği zarar ardından saat 17.00’de geri çekilmiştir.
* 16 Ekim günü AKP’nin özel kontra birlikleri, havan silahları ve savaş uçakları ile Amed’in Lice ilçesine bağlı Sisê şehitliğini bombalamıştır. Ayrıca Lice ve Hazro arasında bulunan Boşatê, Sedexnê, Baleçnê ve Zerunê köy yollarını tutarak Sisê şehitliğine saldırmak istemiştir. Bu alandaki bilgiler daha sonra açıklanacaktır.
* 12 Ekim günü Muş’un Kop ilçesinde AKP’nin özel savaş ordusu tarafından başlatılan operasyon kapsamlılaşarak devam etmektedir. Bu operasyon Varto, Kop ve Hınıs ilçeleri üçgenindeki arazide genişleyerek devam etmiştir. Bu operasyon gücüyle Gerillalarımız arasında kısa bir çatışma yaşanmış ve bu çatışma da Çekdar arkadaşımız şehit düşmüştür. Bu çatışmada asker kaybı ise netleştirilememiştir.
* Yine bu operasyon bugün itibariyle Xamılpêtê dağında, Kolibaba, Kaniya Muara, Çılçılê Zozanı, Kaniyê Tungar, Gundê Guryan ve Tari köylerini de kapsayarak sürmektedir.
Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri;
maskeli_foto
Kod Adı: Çekdar İdir
Adı-Soyadı: Serkan Sönmez
Doğum yeri: Kars
Anne – baba adı: Suzan – Bekir
Şahadet Tarihi ve Yeri: 12 Ekim 2015 / Muş
TC ordusunun gerçekleştirdiği bombardımanlar ve hava hareketlilikleri kapsamında;
*16 Ekim günü sat 21.00 – 23.00 arasında savaş uçakları Kandil bölgesinde bulunan Bolê, Silê, Enzê ve Xubyan köylerini bombalamıştır. Sivil yerleşim yerlerinin hedeflendiği bu bombardımanlarda herhangi bir can kaybı olmazken yöre halkına ait bağ ve bahçeler zarar görmüştür.
*16 Ekim günü saat 19:00 – 21.30 arasında Avaşin alanı sınır hattında bulunan Mamreş karakolu; Mergê ve Tepê Ronahi alanını,
Saat 05.00 – 18.30 arasında Oremar ve Bilican karakolu; Şukê, Şehit Gafur, Şehit Faraşin, Şehit Bager ve Şehit Alişer alanlarını,
*17 Ekim günü saat 05.30 – 06.00 arasında Bilican karakolu; Arıs Farıs köyünü,
Saat 06.00 – 07.00 arasında Eriş karakolu; Mamreşo Tepesi alanını,
Saat 10.00 – 11.00 arasında Oremar karakolu; Şehit Gafur alanını obüs, havan ve tanklarla bombalanmıştır.
*16 Ekim günü saat 10.00 – 11.00 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican ve Eriş karakolları; Garêya Piçuk ve Şelale alanlarını,
Saat 15.30 – 17.30 arasında Bilican karakolu çevresindeki alanları,
Saat 17.00 – 18.30 arasında Bilican karakolu; Tepê Şehit Neval, Tepê Güvenlik ve Erciş köyü alanlarını,
*17 Ekim (bugün) saat 05.00 – 08.30 arasında Bilican karakolu; Tepê Şehit Neval, Tepê Güvenlik ve Erciş köyü alanlarını,
Saat 04.30 – 07.00 arasında Serêsevê ve Eriş karakolları; Çiyayê Reş alanını,
Saat 07.00 – 07.30 arasında Serêsevê karakolu; Zap Şehitliği çevresi sırtlarını obüs, havan ve taklarla bombalamıştır.
*17 Ekim günü saat 08.30 – 09.00 arasında Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Rubarok karakolu; Şehit Beritan şehitliği çevresi, Dola Mustafa ve Tepê Karkerin Başur alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.
*16 Ekim günü saat 09.30 – 00.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı, saat 18.30 – 23.30 arasında Kandil bölgesi, saat 19.00 – 00.00 arasında Xakurkê alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
*16 Ekim günü saat 09.00 – 12.30 ve saat 18.30 – 00.00 arasında Zap bölgesi, saat 23.00 – 00.00 arasında Metina alanı, 17 Ekim günü saat 06.00 – 08.00 arasında Avaşin alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır.”
*12 Ekim’den bu yana Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Bespin karakolu; Cudi alanını aralıklı olarak obüs, havan ve tanklar ile bombardımana tabi tutmaktadır.”


No comments