Breaking News

‘Şengal-Rojava koridorunun kapatılması katliamdır’

SERÊKANIYÊ – Serekaniye halkı KDP2’nin Şengal ve Rojava arasındaki koridoru kapatarak Êzidi halkını katliamla yüz yüze bırakmak istediğini kaydetti.
Şengali ve Rojava arasındaki insanlık koridorun kapatılmasına ilişkin Serekaniye halkı ANHA’ya konuştu:
Îdrîs Elî Behrî:
Serekaniyeliler KDP’nin koridorun kapatılmasının insanlık değerlerine karşıt bir eylem olarak değerlendirirken ilk olarak Êzidi halkına karşı bir eylem olduğunu vurguladı. DAIş çeteleri Şengal’e  girdiğinde, Ezidi kadınları kaçırılarak satıldığında  acaba KDP neredeydi? Şengal’de bunlar yaşanırken KDP niye Şangal’İ savunmadı. Şengal’de yaşananlar KDP’nin Kürt düşmanı politikalarını bir kez daha doğrulayan  olaylardır.
YPG ve HGP güçleri olmasaydı yeryüzünde Şenagal denilen bir yer kalmayacaktı. KDP kendi gerçek yüzünün görülmesini istemiyor. Koridor nasıl açıldıysa kapatmaları durumunda tekrar açılacaktır.
Raman Derwîş:
Başur Kürdistan hükümeti hiçbir zaman ne Rojava ne de Şengal halkına  yardımcı olmadı.KDP ‘nin siyaseti AKP’nin siyaseti gibidir. İkisinin siyaseti Kürt düşmanlığı üzerinden yürütülüyor.
KDP, DAIŞ çetelerinin saldırıları karşısında Ezidi halkını korumamış, Şengal’i bırakıp kaçmıştır.YPG ve Kürdistan gerillaları Şengal halkına destek vermek konusundan asla geri adım atmamışlardır.
Casım Semo:
KDP, koridoru kapatarak Ezidi halkına karşı yeni bir katliam daha gerçekleştirmek için zemin yaratmak istiyor.
 (uş)
ANHA

No comments