Breaking News

‌Şengal’de YBŞ Asayiş güçleri görev başında

HABER MERKEZİ – Şengal katliamdan sonra Ezidilerin kendilerini savunma amaçlı olarak kurdukları YBŞ (Yekîneyên Berxwedana Şengalê) gücü her geçen gün daha da büyüyor.
YBŞ savaşçıları şimdi de Şengal dağ eteklerinde bulunan kampların güvenliği için asayiş noktalarını kurdular. Konuya ilişkin RojNews’e konuşan YBŞ savaşçısı Rêber Hebabi; “Bu halk için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.
Halkın savunmasını yapmak görevimizdir’
Alanda bulunan halkın güvenliği için asayiş noktalarını kurduklarını ifade eden Hebabi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada kurduğumuz asayişin amacı halkımızın savunmasını yapmaktır. Görevimiz bu. Çünkü düşmanımızın nerden saldıracağı belli değil. Kobani’de yaşanan saldırıdan sonra asayişimizi kurduk. Kampa ait olmayan insan ve araçları durduruyoruz. Nerden gelip, nereye gittiklerini soruyoruz. Yabancılar kampın etrafında dolaştığı zaman onlara da sorular soruyoruz. Olabilecek olan olayların önünü böyle alıyoruz.”
Ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve halkın fedaileri olduklarını dile getiren Hebabi,  “Biz bu halk için varız. Bu halk olmasa biz de yokuz. Bu konuda elimizden ne gelirse yaparız. En ön mevzilerde arkadaşlarımız savaşıyor buraya gelebilecek tehlikeleri engelliyor. Biz de oluşabilecek olan saldırıların önünü almak için içerden de güvenliğimizi alıyoruz. Nöbetlerimizi sürekli tutuyoruz ve devriyelerimiz de sürekli oluyor.”
Katliamlara cevap olacağız’
Konuşmasını şu sözlerle sürdüren Hebabi; “ Biz burada asayiş kurduktan sonra buradaki halk da çok mutlu oldu. Şengal özgürleştiği zaman da görevimize devam edeceğiz. Her köyde asayiş kuracağız. Gücümüzü büyüterek katliamların cevabını verebiliriz. Şimdiye kadar hep başkalarının askerliğini yaptık. Bundan sonra kimsenin değil, kendi askerliğimizi yapacağız. Bu katliamdan sonra kimseye güvenimiz kalmadı. Artık her şeyimizi kendimiz yapacağız. YBŞ gücü halkın umut gücüdür. Bu kutsal topraklarda halkımızın güvenliği için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Halkımız hangi siyasi partide olsa da bizim için fark etmez gene de güvenliklerini alacağız.”
Bir başka YBŞ savaşçısı olan Dara Şengali “Kampa geliş gidişlerin denetimini sağlıyoruz. halkımız da bundan dolayı çok mutlu. Biz burada halkımıza dönük herhangi bir saldırı gerçekleştirlmesin diye gece gündüz burada nöbet tutuyoruz” dedi.
‘Ezidi gençleri gelip halkın savunmasını yapsın’
YBŞ savaşçısı Şebo Hesen de konuşmasında kampın güvenliğini aldıklarını dile getirerek şunları ifade etti: “Başka bir katliam bizim ve halkımızın başına gelmesin diye halkımızın güvenliğini sağlamak için asayiş kurduk. Umut ediyoruz ki Rojava ve Irak kamplarında bulunan Ezidi gençleri de bize katılırlar. Gelip hem kendi savunmalarını hem de halkının savunmasını yapsınlar.”
Asayişin bulunduğu kamp sakinlerinden Xezal Mendo, “Bu asayişin kurulmasından dolayı çok mutlu olduk. Gelen arabaları ve gelen kişileri denetim altına alıyorlar. Asayiş kurulmadan önce rahat uyuyamıyorduk. Geceleri hep uyanıp etrafımı gözetliyordum. Ama YBŞ asayişi kurulduktan sonra çok rahatladık” dedi.
 ‘Artık rahatız’
Bir başka Ezidi yurttaşı Farıs Salıh da “Serdeşt’ê kampındayım. Buraya kurulan asayiş için çok mutluyuz. Biz artık rahatız bu kampa ait olmayan kimsenin giremeyeceğini biliyoruz. Halk içinde de farklı amaçları olan kişiler olabilir. Bunu için de asayiş devriyeleri sürekli geziyor. Bütün kamplarda bu asayişlerin olmasını istiyoruz” dedi.
Bu kampta bulunan küçük kız çocuğu Şaha Xıdır da “Asayiş olmadan önce korkarak uyuyordum. Ama asayiş kurulduktan sonra artık rahat uyuyorum, korkmuyorum” dedi.

No comments