Breaking News

YBŞ ve HPG’den Şengal operasyonu açıklaması

ŞENGAL – Şengal’in Şilo Vadisi’nde YBŞ ve HPG güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı geliştirdiği operasyonda 100’den fazla çete üyesi öldürüldü. 20’nin üzerinde çete cenazesi YBŞ güçlerinin eline geçti.
YBŞ Genel Komutanlığı ve HPG Şengal Komutanlığı 8 Ekim’den bu yana Şılo Vadisin’de çetelere karşı yürütülen operasyona ilişkin ortak açıklama yaptı.
Açıklamada, “8 Ekim günü Şılo Vadisi’nde YBŞ güçlerimiz tarafından başlatılan ve HPG-YJA Star güçlerimizin destek verdiği operasyonda DAIŞ çetelerine ağır darbeler vurularak 100’e yakın çete öldürülmüştür. Bu operasyonda ağır darbeler alan çetelere ait 20’nin üzerinde cenaze ile birçok askeri malzeme ve cephane de ele geçirilmiştir” denildi.
YBŞ/HPG ortak açıklamasında ayrıca 8 Ekim günü Şılo Vadisi’nde başlayan Operasyonun ardından Şengal merkezinde yer alan DAIŞ çetelerine de büyük darbeler vurulduğu belirtilerek, “bu çerçevede bu akşam saat 17.55’te Şengal şehir merkezinde DAIŞ çetelerine ağır darbeler vuruldu. Çetelerin birçok ölü ve yaralıları var. Detaylı bilgiler daha sonrasında kamuoyuyla paylaşılacaktır “  ifadelerine yer verildi.
(ad)
ANHA

No comments