Breaking News

54 özgürlük savaşçısı anıldı

GIRKÊ LEGÊ – Özgürlük mücadelesinde farklı tarihlerde temmuz, ağustos ve eylül aylarında yaşamlarını yitiren Girkê Legê bölgesinden 54 özgürlük savaşçısı düzenlenen törenle anıldı.
Girkê Legê Şehit Aileleri Kurumu, YPG/YPJ, Asayiş güçleri ve Kürdistan özgürlük mücadelesinde gerilla saflarında farlı tarihlerde yaşamını yitirien 54 özgürlük savaşçısını anmak amacıyla tören düzneledi.
Aram Dikran Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma törenine CizîrKantonu Eşbaşkanı Hediye Yûsif ile yardımcısı Şêxmûs Mûsa, TEV-DEM, Şehit Aileleri, YPG/YPJ savaşçıları ile kentten yüzlerce yurttaş katıldı.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından konuşan Cizîr kantonu Eşbaşkanı Hediye Yûsif, devrim şehitlerini anarak insalık onurunu korumak için canlarını feda eden şehitlere her koşulda sahip çıkılacağını söyledi.
Gugün elde edilmiş olan kazanımların bu drenişçilerin büyük emekleri ve mücadeleleri sayesinde olduğunu hatırlatan Yusif, tüm toplumsal kesimlere özgürlük mücadelesini şehitler çizgisinde yükseltme çağrısı yaptı.
Daha sonra YPG/YPJ ve Şehit Aieleri Kurumu adına da yapılan konuşmalarda kürt halkının özgürlük için büyük bedeler verdiği ve bölgede özgürlük mücadelesine öncülük edecek düzeye ulaştığı kaydedildi.
Ardından şehitlerin kimlik bilgileri okunarak 54 şehidin postererinin bulunduğu tablolar ailelere hediye edildi.
Törende şehitlerin ısa yaşam öyküleri ve mücadelelerinin konu alındığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
Anma töreni şehitlere bağlılık sloganlarıyla son buldu.
 (aç)
ANHA

No comments