Breaking News

Rêdûr Xelîl: Salih Muslim’in açıklamaları YPG’yi bağlamaz

HABER MERKEZİ – YPG sözcüsü Rêdûr Xelîl, PYD Eşbaşkanı Salih Muslim’in YPG güçlerinin ileriye dönük operasyon ve planlarına ilişkin görüşlerinin kendi partisinin görüşleri olduğüunu ve dolayısıyla YPG’yi hiçbir şekilde bağlamadığını belirtti.
Konuya ilişkin ANHA’ya konuşan YPG Resmi Sözcüsü Rêdûr Xelîl, PYD Eşbaşkanı Salih Muslim’in kimi basın organlarında yer alan ve YPG güçlerinin ileriye dönük plan ve operasyonlarına ilişkin görüşlerinin kendi şahsı ve partisinin görüşleri olduğunu belirtti.
Rêdûr Xelîl, “PYD Eşbaşkanı sayın Salih Muslim’in bu konuların yanısıra uluslararası koalisyon güçlerinin YPG’ye silah verip vermediği hususu da dahil siyasetçi olarak kendi uzmanlık ve sorumluluk alanı dışında, yeterince olaylara hakim olmadan birçok askeri konuyu değerlendirmesi, ancak kendisini ve eşbaşkanı olduğu siyasi partiyi bağlar. Çünkü o bir siyasi parti eşbaşkanıdır. Bizler askeri bir örgütlenmeyiz. Dolayısıyla sayın Muslim’in sözleri ve değerlendirmeleri YPG olarak bizleri bağlamamaktadır” dedi.
Rêdur Xelîl, ABD’nin YPG güçlerine silah yardımında bulunduğu yönündeki haber ve açıklamalara ilişkin de “ABD kime silah gönderdiğini, kimi silahlandırdığını iyi bilmektedir” sözleriyle cevap verdi.
 (aç)
ANHA

No comments