Breaking News

Kobani ve Til Temir’de çatışmalar sürüyor

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Til Temir’de bir aracın içindeki çetelerle imha edildiğini ve Kobani’nin güneyindeki Sinaa ve Dikanê köylerinde çetelerin saldırılarının püskürtüldüğünü bilirdi.

YPG Basın Merkezi, Kobani ve Til Temir bölgelerinde çeteler ile YPG savaşçıları arasında yaşanan çatışmalar ve savaşçıların düzenledikleri eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Cizîrê Kantonu’nun batı sınır hattında YPG güçleri ile çete grupları arasında yaşanan çatışmaların devam ettiğini kaydedn YPPG, Dün gece Til Temir’e bağlı Xebiş köyü ile Menacir köyü arasındaki bölgede çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiğini bildirdi.
Saldırı sonucunda çetelere ait askeri bir aracın, içindeki çetelerle birlikte imha edildiği belirtilen açıklamada ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği ifade edildi.
YPG açıklamasında “Til Temir’in 17 km batısında bulunan taş ocakları bölgesindeki çatışmaların sonlanması ardından güçlerimiz alanda arama-tarama faaliyetleri yürütmüştür. Bu faaliyetler sonucunda çatışmalarda öldürülen çetelere ait 4 cenaze, 3 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 4 adet telsiz cihaz ve çok sayıda cephane ele geçirilmiştir” denildi.
Kobani direnişi 224. gününde
Kobanê’nin güneyinde bulunan Sinaa köyü ve çevresinde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında çatışmalar yaşandı.
Dün öğlenden sonra başlayan ve bugün sabah saatlerine dek aralıksız bir biçimde devam eden çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısının tespit edilemediği kaydedilen YPG açıklamasında bu alanda halen yer yer küçüp çaplı çatışmalar yaşandığı ve yaşanan bu çatışmalarda 1 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği belirtildi.
Bugün sabah saatlerinde de çete gruplarının aynı cephede bulunan Dikanê köyüne yönelik bir saldırı düzenlediğini belirten YPG, “Güçlerimizin anında karşılık vermesi üzerine çeteler sonuçsuz bir şekilde alandan kaçmak zorunda kalmıştır dedi.
(aç)
ANHA

No comments