Breaking News

Arap direnişçi için Qamişlo’da uğurlama töreni

QAMIŞLO – Serêkaniyê direnişinde yaşamını yitiren YPG’nin arap savaşçısı Bunyan El-Nehar, Qamişlo’da düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
25 Nisan 2015’te Serêkaniyê bölgesinde DAIŞ çeteleriyel gidiği çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Bunyan El-Nehar’ın (Şervan) cenazesi, yüzlerce kişinin katılımıyla Enteriyê mahallesindeki Mala Gel’den alındı. Cenazeyi omuzlayan kitle buradan Şehit Delil Saroxan Mezarlığı’na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca “Şehîd Namirin” sloganları haykıran kitleye, Cizîr Kantonu Demokratik Özerklik Yönetimi, TEV-DEM yetkilileri, Yekîtiya Star, Sivil Toplum Örgütleri (SCS) temsilcileri de katıldı.
Kitle mezarlığa ulaşınca burada YPG savaşçısı için askeri tören düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu. Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Mehsum Hesen, YPG’li Şervan’ın ailesine ve Rojava halkına başsağlığı dileyerek tüm derim ve özgürlük şehitlerini andı.
YPG komutanlarından Amed Xelîl de törende yaptığı konuşmada YPG’nin Rojava devrimini savunmak için direnişinin her alanda sürdüğünü belirterek “mücadele ve direnişimiz Rojava’da özgürlük, eşitlik ve adalet kalıcı kılınıcaya kadar devam edecektir. Şehitlerin kanlarıyla sulanmış olan Rojava devrim topraklarında YPG hiçbir saldırı ve zorbalığa asla boyun eğmeyecektir” dedi.
Amed Xelîl, tüm gençlere de YPG saflarına katılıp direnişi yükseltmeye çağırdı.
Konuşmalar ardından YPG savaşçısı Şervan’ın Şehadet Belgesi okunarak ailesine teslim edildi. YPG’li Şervan’ın ailesi adına konuşan dayısı Mislih Îbrahîm de aşiretleri Xerb’in Rojava şehitlerinin kanını yerde bırakmayacağını ve mutlaka intikamlarını alarak Rojava halklarını onurunu koruyacaklarını belirtti.
Îbrahîm, konuşmasını “Bijî Serok Apo”, “Bijî Rojava”, “Bijî PKK” sloganlarıyla sonlandırdı.
Tören sonunda YPG savaşçısı Şervan’ın cenazesi, sloganlar arasında toprağa verildi.
YPG’li Şervan için Korniş mahallesindeki Hilko sokağında taziye çadırı kurulacak.
(ra/aç)
ANHA






No comments