Breaking News

Kobani Şehit Aileleri Kurumu güney hattı temsilcilerini belirledi

KOBANİ – Kobani Şehit Aileleri Kurumu, çalışmalarını yeniden örgütlendirmek üzere Güney hattındaki temsilcilerini belirledi.
Kobani Şehit Aileleri Kurumu, geçmiş süreçteki çalışmalarını değerlendirmek ve Kantonun güney hattındaki kurum temsilcilerini belirlemek üzere geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Kobani’nin güneyindeki Donxız köyünde gereçekleşen toplantıya kurumun kanton merkezindeki yönetici ve çalışanları ile güney Kobani köylerimndeki temsilcileri ile TEV DEM yönetiminden Ebdurrahman Hemo katıldı.
Devrim ve Kobani şehitleri anısına saygı duruşu ardından TEV DEM yönetiminden Ebdurrahman Hemo bir konuşma yaptı. Rojava, bölge ve dünyada yaşana siyasl durumları ve gelimeleri değerlendiren Hemo, toplantının içeriğine ilişkin de “bu toplantı Kobani Şehit Aileleri Kurumu’nun karşılaştığı sorunları çözmek, çalışmalarını değerlendirmek ve güney hattında kurum temsilcilerini belirlemek amacıyla gerçekeletiriliyor” dedi.
Kobani Şehit Aileleri Kurumu yöneticisi Mistefa Êto da kurumun yeniden yapılanmasına dönük çalışmalarına ilişkin bilgi vererek imkanlarına göre çalışma yürütmeye ve sorunları çözmeye gayret ettiklerini belirtti.
Toplantıda yer alan kurum çalışanları ve üyeleri de yaşanan sorunlara dair görüş ve eleşitirilerini geliştirip önerilerini sundu.
Toplantı sonunda Kobani Şehit Aileleri Kurumu’nun kantonun güney hattındaki köylerdeki temsilcileri belirlenmek üzere seçimler yapıldı. Seçimler sonucunda güney hattı için 5’i kadın olmak üzere 15 kişi, kurum temsilcileri olarak belirlendi.
 (ah/aç)
ANHA

No comments