Breaking News

Çeteler kaçarken halkın evlerini talan ediyor

DÎCLE YÛSIF-SORGUL ŞÊXO
TIL TEMIR – YPG ve YPJ savaşçılarından ağır darbeler yiğen DAIŞ çeteleri, yenilginin öfkesi ile insanlık dışı uygulamalara başvurarak, geri çekilirken halkın evlerini talan ediyor.
Til Temir’te DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşı YPG/YPJ savaşçılarının geliştirdiği direniş sürüyor. Direniş sonucunda çetelere ağır darbeler vurulurken çok sayıda köy de özgürleştirildi. Ancak ağır darbeler alarak geri çekilen çeteler insanlık dışı yollara başvuruyor.
Til Temir’in batısında bulunan Xêbiş köyünde çetelerin insanlık dışı uygulamalarının izleri duruyor. YPG/YPJ savaşçıları, çetelerin bölge yaptıkları insanlık dışı uygulamalara ilişkin bilgileri bizimle paylaştı. YPJ savaşçısı Diyana Reşid Dostim, Xêbiş köyünden çıkarıldıklarında ağır darbeler yiyen çetelerin çekilirken köyü talan ettiklerini söyledi. Evlerin talan edilip yakıldığı köyde aynı zamanda köy camiside çeteler tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirildi. Diyana aynı zamanda çetelerin köyün bir çok yerinede bombalı tuzaklar yerleştirdiğini söyledi.
Bölgede yaşayan halkları çete saldırılarına karşı her zaman koruyacaklarını ifade eden Diyana, bütün bölgeyi çetelerden temizleyeceklerini söyledi.
Çetelerin bombalı araçla yaptığı saldırı sonucu köyün bir çok yerini tahrip ettikleri görülürken, konu hakkında bilgi veren YPG savaşçısı Zagros Kobanê çetelerle şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, çetelerin ağır darbeler alması ile beraber bombalı araç saldırılarını yoğunlaştırdıklarını kaydetti. Bu saldırılar yüzünden köyün harap olduğunu belirten Zagros köyde bulunan evlerde büyük maddi hasarın meydana geldiğini belirtti.
Camiyi talan ettiler
Köyde, caminin de talan edildiği görülürken, çetelerin camide bulunan her şeyi yanlarında götürdükleri ve geride hiçbir şey bırakmadıkları görüldü. YPJ savaşçısı Nurdem Nudem Mêrdin, halklar arasında düşmanlık yaratamayan çetelerin ellerine geçirdikleri her şeyi talan ettiklerini söyleyerek, “Halkı korkutuyorlar. Talan ve ölüm için kimseyi ayırmıyorlar. Tek amaçları talan” diye konuştu.
(lg)
ANHA



No comments