Breaking News

3 özgürlük savaşçısı Kobani’de toprağa verildi

KOBANİ – Kobani direnişinde Nisan ayında yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Bêrîvan Hesen, Mazlûm Îsmaîl  ve Serhed Baz’ın cenazeleri, kitlesel bir törenle toprağa verildi.
Kobani direnişinde 17 Nisan günü yaşamını yitiren YPG savaşçısı Mazlûm Îsmaîl (Mezlûm Helinc), 16 Nisan’da yaşamını yitiren YPJ’li Bêrîvan Hesen (Dicle Cûdî) ve Kobani’nin güneyindeki Girê Heci alanında yaşamını yitiren YPG’li Serhed Baz’ın cenazeleri, bugün saat 15:00’da yüzlerce Kobanili tarafından Şehit aileleri Kurumu’ndan alınarak araçlarla Şehit Dicle Mezarlıuğına doğru yola çıkarıldı.
Kurdî semboller, kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve şehit posterleri taşıyan kitle aralıksız şehitlere bağlılık sloganları haykırdı.
Cenazeler mezarlığa ulaştığında 3 savaşçı için askeri tören düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Şehit Aileleri Kurumu adına Arif Balî şehit aileleri ve Kürdistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.
TEV-DEM adına konuşan Ayşe Efendi ise, Kobani topraklarının korunması için şu an bile şehitler verildiğini belirterek “Rojava halkı ve anaları, özelde de Kobani anaları olarak özgürlük devrimi geliştiğinde zafer ve direnişçilerimize destek sözü verdik. Şu an karşımızda buluna şehit tabutları huzurunda bu sözümüzü yineliyoruz” dedi.
Her iki konuşmacı da Kobani dışına çıkmış tüm Kobani gençlerini kKantona geri dönerek özürleşitme hamkesine katılmaya ve topraklarını savunmaya çağırdı.
Konuşmalardan sonra zılgıtlar ve “Şehit Namirin” sloganları arasında her üç direnişçinin cenazeleri toprağa verildi.
(se/aç)
ANHA







No comments