Breaking News

YPG: Komutan Cindo’nun hesabını soracağız

HEBER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı bir saldırı sonucu katledilen Zêrevanên Xabur Güçleri Komutanı Dawid Cindo’ katledilmesinin halkların ortak yaşamını hedeflediğini belirterek, sorumlularından hesap sorulacağını belirtti.
YPG Genel Komutanlığı 22 Nisan’da Dirbêsiye ve Serêkinayê arasında gerçekleştirilen saldırı sonucu yaşamını yitiren Zêrevanên Xabur Güçleri Komutanı Dawit Cindo’nun katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
YPG Genel Komutanlığı, saldırıyı şiddetle kınayarak, şunları belirtti:
“Zêrevanên Xabur Güçleri Komutanı 22 Nisan’da gerçekleştirilen bir saldırı sonucu şehit düşmüş yanındakilerde yaralanmıştır. YPG Genel Komutanlığı, Suryani Askeri Meclisi ve Zêrevanê Xabur Güçleri olarak saldırıyı halkların ortak yaşamına ve kardeşliğine yönelik bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.
Saldırı, Süryani, Keldani Asuri ve bütün Hıristiyan halklarının Sêfo katliamını andıkları bir dönemde gerçekleşmiştir. Yine saldırı, güçlerimizin Xabur bölgesi ve Til Temir’te DAIŞ çetelerine karşı büyük zaferler kazandığı ve bu uğurda onlarca kahraman savaşçılarımızın şehit düştüğü bir dönemde gerçekleşmiştir.
Bütün kamuoyunun bilmesini isteriz ki katliamın sorumlularından en sert şekilde hesap soracağız. Olayın bütün yönleri ile aydınlatılması ve sorumluların adalete teslim edilmesi için özel bir komite kurarak soruşturma başlatmış bulunuyoruz. Soruşturma ve incelemelerimizin sunucunu açıklayacağız”
(lg)
ANHA

No comments