Breaking News

Türk askeri 70 Efrînliyi gözaltına aldı!


EFRÎN – Efrîn topraklarında koyunlarını otlatan çobanı tarayaraka yaralayan ve bir koyunun da telef eden türk askerleri, sınırı geçmeye çalışan 70 Efrînli yurttaşı gözaltına aldı.
Türk devletinin Rojava düşmanlığına paralel olarak türk askerleri de Rojava-Bakurê Kurdistan sınırında Rojava halkına yönelik saldırılarını sürdürüyor.

ANHA muhabirleri, dün öğleden sonra Türk askerlerinin, Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Şîltehtê köyünden bir çobanı, hayvanlarını otlattığı sırada taradığını bildirdi.
Askerlerin açtığı ateş sonucu adı geçen köyden olan çoban Hemîd Ismet Elo adlı 32 yaşındaki yurttaş yaralandı. Saldırıda çobanın bir koyunu da telef oldu.

Yine Efrîn’de, Cindirêsê ilçesine bağlı Melle Xelîl köyünde Mihemed Henan adlı yurttaş da koyunlarını otlattığı sırada türk askerleri tarafından tarandı. Saldırıda bir koyun telef oldu, 2 koyun da yaralandı
Öte yandan Türk askerlerinin sınırı geçmek isterken adı öğrenilemeyen bir Efrînli genci yakaladıkları ve kendisine işkence yaptıkları öğrenildi.
Efrîn’e bağlı Şiyê ilçesindeki Hecî Mizefer ovasının batısında yer alan Merwaniyê köyünden Bakurê kurdistan’a geçmek isteyen 70 kişinin de askerlerce yakalandıkları ve gözaltına alındıkları belirtildi.
Efrîn ile Bakurê Kurdistan sınırında geçtiğimiz günlerde de türk askerleri 7 çocuk babası Mihemed Henîf Berazî (42) ile Seydo Reşad Dîko (28) adlı iki Rojavalıyı katletmişti.
(ekip/aç)
ANHA

No comments