Breaking News

Umeyîr’de DAIŞ’tan geriye 17 cenaze kaldı

TIL TEMIR – Til Temir’e bağlı Menacir köyünün güneyinde iki gün süren şiddetli savaşta DAIŞ çeteleri ağır darbe yedi. Saldırıları püskürtülen çetelerden geriye sadece cenazeler ve askeri malzemeler kaldı.
Bölgedeki ANHA muhabirleri, Til Temir’in 17 km batısındaki Menacir köyünün 5 km güneyindeki alanda, iki gün devam eden ve çok şiddetli çatışmaların yaşandığı Umeyir köyünde DAIŞ çetelerinin yediği ağır darbeleri görüntüledi.
Muhabirler, son iki günde stratejik tepeleri ele geçiren YPG güçlerine yönelik DAIŞ çetelerince 5 büyük saldırı düzenlendiğini ve şiddetli çatışmalar sonucunda her 5 saldırının da YPG güçlerince püskürtüldüğünü, çetelerin bu çatışmalarda onlarca kayıp verdiğini ve arazideki 40’a yakın çete cenazesinden 17’sinin de YPG savaşçılarının eline geçtiğini belirtti.
Saldırıları püskürtülen, ağrı darbeler alan ve kaçmak zorunda kalan çetelere ait 14.5’lik Doçka, 16 kalaşnikof, 2 BKC, 4 RPG roketatar, 17 raxt, 3 telsiz, çok miktarda kleş ve BKC mermisi de YPG güçlerinin eline geçti.
(ekip/aç)
ANHA





No comments