Breaking News

On binlerden YPG savaşçılarına görkemli uğrulama

VAN – Kobani direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Mazlum Aşkan ile İsmail Oktay’ın cenazeleri, on binlerin katıldığı görkemli törenle Van’da son yolculuğuna uğurlandı.
Tarihi Kobani direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Mazlum Aşkan (Canser Cempiri) ile İsmail Oktay’ın (Renas Şoreşger) cenazeleri, sabah saatlerinde Amed’den  Van’a götürüldü. Gevaş ilçe girişinde yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılanan cenaze aracı, Karşıyaka Beşyol Kavşağı’nda binlerce kişi tarafından zafer işaretleri, zılgıtlar ve “Şehîd namirin” sloganları ile karşılandı. Yürüyüş eşliğinde Yenimahalle Mezarlığı’na doğru götürülen cenaze, PKK, KCK bayrakları ve “Ey şehit xwina te li erdê namine”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganları ile uğurlandı.
DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP milletvekili adayları Lezgin Botan, Tuba Hezer, DBP, HDP yöneticileri, belediye eşbaşkanlarının yanı sıra on binlerce yurttaşın katıldığı yürüyüşte kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile YPG’li Aşkan ve Oktay’ın posterleri taşındı.
Mezarlıkta kılınan cenaze namazından sonra devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Aşkan ve Oktay’ın cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi.
Törende konuşan MEYADER Van Şubesi Başkanı İbrahim Alkan, Kobanê’de yaşamını yitiren gençlerin Kürt halkının özgürlüğü için canlarını feda ettiklerini ifade ederek, “Şehitlerin tek istekleri onların mücadelesine Kürt halkının sahip çıkmasıdır” dedi.
‘insanlık şehitleri’
HDP Milletvekili adayı Lezgin Botan ise, şehit cenazelerinin Kürt halkı ve Kürdistan’ın gerçeği olduğunu belirterek, “Özgürlük ancak yaşamını bu uğurda verenlerin sayesinde kazanıldı. Kürdistan ve Kobani şehitleri insanlığın şehitleridir” dedi.
YPG’li Aşkan’ın babası Osman Aşkan da, oğlunun Kürt halkının şerefi ve namusu için canını feda ettiğini söyleyerek, Kürt halkının şehitlerin mücadelesine sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. YPG’li Oktay’ın amcası Fahit Oktay da Kürt halkının düşmanlara karşı direnişi elden bırakmaması gerektiğini söyleyerek, şehit ailelerini selamladı.
Konuşmaların ardından Aşkan ve Oktay’ın mezarına çiçekler bırakıldı. Mezarlıktan ayrılan kitle, taziye evine geçerek, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu.
(ekip/aç)

No comments