Breaking News

YPG: 2 çete öldürüldü, 2’si sağ yakalandı

HABER MERKEZİ – YPG, Seferiyê köyüne sızmaya çalışan 2 çetenin sağ yakalandığını, Til Temir’de ise 2 çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr bölgelerinde DAIŞ çetelerine yönelik eylem ve ç.atışmalara iliişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişinin 225. gününde devam ettiği ve dün gece DAIŞ çetelerinin Kobanê’nin doğusunda bir saldırı girişiminde bulunduğu belirtildi.
YPG, “Çete grupları Rotko (Uluslararası yol) yolu üzerinde bulunan Seferiyê köyüne sızmaya çalışırken güçlerimiz tarafından fark edilmiştir. Güçlerimizin bu çete grubuna müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucunda 2 çete üyesi silah ve teçhizatlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirilmiştir. Saldırı düzenleyen gruptaki diğer çete üyeleri alandan kaçmıştır” dedi.
YPG’den çetelere saldırı
Cizîrê Kantonu’nun batı sınır hattında ise YPG güçleri ile çete grupları arasında yaşanan çatışmalar devam ediyor.
YPG Basın Merkezi, dün gece Til Temir’e bağlı Xerîta bölgesinde çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlendiğini kaydetti.
Açıklamada Mecdel köyünde konumlanan çeteleri hedefleyen saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesinin öldürüldiği bildirildi
YPG açıklamasında “Dün gece ayrıca Til Hemis’in güneyinde yer alan sınır hattı üzerinde DAIŞ çeteleri havan toplarıyla bir saldırı düzenlemiştir. Güçlerimiz bu saldırıya gerekli şekilde karşılık vermiştir” denildi.

No comments