Breaking News

5 savaşçı Amûdê ve Kobanê’de toprağa verildi

AMÛDÊ/KOBANÊ – 25 Nisan’da Kobanê ve Serêkaniyê direnişlerinde yaşamını yitiren 5 YPG’li toprağa verildi.
25 Nisan’da Kobanê ve  Serêkaniyê direnişlerinde yaşamını yitiren YPG’li Henedî Mehmûd Mislim, Hoşeng Bîran (Karker Anduq), Heysem Ekar, Ardar Serêkaniyê ve Dilovan El-Melek (Dilo Girfêris) Amûdê ve Kobanê’de toprağa verildi.
KOBANÊ
25 Nisan’da Kobanê direnişinde hayatını kaybeden 4 YPG’li için yüzlerce kişinin katıldığı görkemli bir tören düzenlenerek sonsuzluğa uğurlandı.
Kobanê’nin Termik köyünde Şehit Dicle mezarlığında sonsuzluğa uğurlanan YPG’li Henedî Mehmûd Mislim, Hoşeng Bîran (Karker Anduq), Heysem Ekar ve Ardar Serêkaniyê 25 Nisan’da Çelebî köyü direnişinde yaşamlarını yitirdi.
Yüzlerce kişi savaşçıları son yolculuklarına uğurlamak için Kobanê  Şehit Aile Kurumu önünde toplandı. Kitle aralıksız bir şekilde ˮbijî berxwedana YPG’ê, Bijî berxwedana YPJ’ê ve Şehîd Namirinˮ sloganları eşliğinde cenazeleri alarak, oluşturdukları araç konvoylarıyla Şehit Dicle mezarlığına doğru yola koyuldu. Şehitliğe yakın bir mesafede araçlardan inan kitle savaşçıları omuzlara alarak şehitliğe ulaştı. Şehitlikte 4 savaşçı için bir tören düzenlendi. Cenaze töreninde Demokratik Özerk Yönetimi kurum temsilcileri de yerini aldı. Konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalar ardından savaşçılar sonsuzluğa sloganlar eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.





AMÛDÊ
Yüzlerce Amûdêli yurttaş YPG’li savaşçı Dilovan El-Melek (Dilo Girfêris) cenazesini alarak Şehit Îsmaîl mezarlığında toprağa verdi.
YPG’li Dilovan El-Melek’in cenazesi yüzlerce yurttaş ve onlarca YPG’li savaşçının toplandığı Amûdê sağlık merkezinden alınarak, doğduğu Girê Fêris köyüne götürmek üzere yola koyuldu. Cenaze konvoyu köye ulaştığında köy halkı tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı. Son bir kez köy meydanından omuzlarda taşınan Şehit Dilo Girfêris ardından cenaze aracına bindirilerek Amudê’ye getirildi. Sağlık merkezine ulaşan kitle yeniden araçlardan inerek, buradan şehidi omuzlara alarak Şehit Îsmail mezarlığına doğru yürüyüşe geçti.
Şehitliğe ulaşıldıktan sonra YPG savaşçıları tarafından askeri bir tören düzenlendi. Ardından Kurum yetkilileri ve şehit ailesi yakınları birer konuşma yaptı. Konuşmalarda YPG’li savaşçının ailesine başsağlığında bulunuldu. Özgürlük şehitlerine bağlılık ve takipçileri olma sözü verildi.
Yapılan konuşmalar ardından YPG savaşçısının kimlik bilgileri okundu, şehadet belgesi ailesine teslim edildi. Ardından YPG’li Dilo sloganlar eşliğinde toprağa verildi.







No comments