Breaking News

YPG’li Abdullah’ın cenazesi toprağa verildi

DÊRIK – YPG savaşçısı Husên Bêtî (Husên Abdullah) Girkê Legê bölgesinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanarak, Güney Kürdistan’ın Hewler kentinde Rizgarî hastanesine gönderildimişti, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan YPG’li Abdullah yaşamını yitirdi. Cenazesi binlerce kişi tarafından Şehit Xebat Dêrik mezarlığında toprağa verildi.
YPG’li Husên Bêtî’nin  (Husên Ebdulah)  cenazesi dün Başûrê Kurdistan’dan Rojava’ya getirildikten sonra, binlerce kişi tarafından Sêmalka sınır kapısında karşılandı. Sınır kapısı önünde toplanan kitle aralıksız bir şekilde şehitlere bağlılık sloganı atarak, oluşturulan araç konvoyuyla Şehit Xebat Dêrik mezarlığına doğru yola çıkarıldı. YPG savaşçısının cenazesi Dêrik sokaklarından geçerken binlerce yurttaşın sloganlarıyla karşılandı. Cenaze konvoyu Newroz kampına ulaştıktan sonra burada kamp sakinleri tarafından sloganlar eşliğinde karşılandı.
Cenaze Konvoyu Şehit Xebat Dêrik mezarlığına ulaştıktan sonra, burada YPG/YPJ güçleri tarafından askeri bir tören yapıldı. YPJ komutanlarından Nesrin Abdullah törende bir konuşma yaparak, Husên gibi farklı oluşumlardan yüzlerce arkadaşlarının özgürlük yolunda canlarını feda ettiklerini kaydetti.
YPG’li Huseyên’in ailesi adına kardeşi bir konuşma yaparak, özgürlük savaşçılarının izinde yürüyeceklerini ve kardeşinin şehadetinden dolayı başlarının dik olduğunu belirtti.
Törende TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Henîfe Husên de bir konuşma yaparak, Husên’in ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Konuşmasında YPG/YPJ’nin direnişine dikkat çeken Henîfe Husên bölgedeki tüm oluşumların savunmasını sağlamak için ve DAIŞ çetelerinin tüm saldırılarını etkisiz kılmak için YPG/YPJ güçlerinin büyük bir direniş sergilediğini ve çetelerin planlarını boşa çıkardığını vurguladı.
Yapılan konuşmalar ardından YPG’li savaşçının kimlik bilgileri okunarak, şehadet belgesi ailesine teslim edildi.
Ardından kitle YPG’li Husên Abdullah’ın cenazesini zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verdi.
(ad)
ANHA







No comments