Breaking News

YPG savaşçısı için taziye çadırı kuruldu

QAMIŞLO – Kobani direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hesen Ebdullah (Şoreş Qamişlo) için Qamişlo kentinde taziye çadırı kuruldu.
Kobani direnişinde 20 Nisan günü DAIŞ çeteleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Hesen Ebdullah (Şoreş Qamişlo) için Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesinde, Osmana Sebrî kavşağında taziye çadırı kurularak merasim düzenlendi.
Taziye çadırında Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ve şehit poserleri ile YPG/YPJ, Yekitiya Star bayrakları asıldı.
Taziye törenine Demokratik Özerklik Yönetimi temsilcileri, sivil toplum örgütleri, Qamişlo mahalle Meclisleri ile yüzlerce yurttaş katıldı.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu ardından Cizîrê Kantonu Savunma Konseyi Başkanı Ebdulkerîm Sarûxan bir konuşma yaparak “YPG/YPJ savaşçaılarının duruşları ve direnişleriyle Kobani Kantonu’nda DAIŞ çeteleri ve arkasındaki karanlık güçlerin tüm planları boşa çıkmıştır. Şehitlerimizin Kobani direnişiyle Demokratik Özerklik yönetiminin temellerinin ne kadar sağlam atıldığı bir kez daha dost-düşmana ispatlanmıştır. Herks bilsin ki Rojava devriminin özgürlük iradesini ve öz yönetimini hiç bir güç kıramaz, yenilgiye uğratamaz” dedi.

Şehit ailesine ve kürt halkına bağsağlığı dileğinde bulunan Sarûxan, şehitlerin mücadele çizgisine sonuna kadar bağlı kalacaklarını ve bu konuda verdikleri sözün gereğini yerine getireceklerini belirtti.
Şehit Aileleri Kurumu adına yapılan konuşmada da şehitlere bağlılık sözü verildi.
Konuşmalar ardından YPG savaşçısı Şoreş Qamişlo’nun kimlik bilgileri okunarak Şehadet Belgesi ailesine teslim edildi.
YPG’li Şoreş’in babası Hesen Mehmud Ebdullah da “Şoreş sadece benim değil, bu yurdun özgürlüğü için canının feda ettiğinden namuslu tüm kürtlerin oğludur, şehididir. Kürt halkının başı sağolsun” dedi.
Taziye çadırı akşama kadar ziyeretçiler için açık akalacak.
(ra/aç)
ANHA

No comments