Breaking News

YPJ savaşçısı Aydoğan son yolculuğuna uğurlandı

SİİRT – Efrîn’de görevi sırasında yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Hasret Aydoğan (Raperin Reşid), memleketi Siirt’te on bine yakın kişinin katıldığı görkemli cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Efrîn Kantonu’nda geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren YPJ savaşçısı Hasret Aydoğan’ın (Raperin Reşid) cenazesi, memleketi Siirt’te on bine yakın kişinin katılımı ile toprağa verildi.
MEYA-DER yöneticileri ile ailesi tarafından kente getirilen Aydoğan’ın cenazesi, Kurtalan girişinde yüzlerce araçlık konvoy tarafından karşılanarak Siirt kent merkezine getirildi.
Kazada 12 kişi yaralandı
Konvoyun kente gelişi sırasında yaşanan trafik kazasında 12 kişinin yaralanması üzüntüye yol açarken, kent merkezine ulaşan Aydoğan’ın cenazesini taşıyan konvoy on bine yakın bir kalabalık tarafından karşılandı.
Konvoyun karşılanmasının arsından YPJ savaşçısı Aydoğan’ın sarı kırmızı yeşil renklerdeki bayrağa sarılı tabutu, cenaze aracından indirilerek kadınlar tarafından omuzlara alındı. Kadınlar omuzlarında aldıkları Aydoğan’ın tabutunu, atılan “PKK halktır halk burada”, “Şehit namirin”, “Ey şehît xwîna te erdê namîne” sloganları arasında defnedileceği Zeviye Mezarlığı’na getirdi.
Yürüyüş sırasında kitlenin ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile KCK, PKK ve YPG/YPJ bayrakları da yer aldı.
Dini vecibelerinin yerine getirilmesinin ardından Aydoğan’ın naaşı, dualar eşliğinde toprağa verildi. Ardından da onun şahsında özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.
‘Kobani tüm oyunları yerle bir etti’
Törende konuşan MEYA-DER Siirt İl Temsilcisi Berivan Karakoyun, Kürt özgürlük mücadelesine sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirterek, “Rojava üzerinden çok oyun oynanıldı. Ama Kobanê zaferi, tüm bu oyunları yerle bir etti. Tüm dünya, Kobanê direnişindeki YPJ ve YPG’li kahramanların mücadelesine şahit oldu” dedi.
Aileden iki şehit
Törende konuşan YPJ’li Aydoğan’ın babası Ali Aydoğan, “Kızım Kürdistan şehididir. Kanımızın son damlasına kadar şehitlerimize sahip çıkacağız. Raperin’in yolundan yürüyüp, özgürlük mücadelemize sahip çıkacağız” derken, Aydoğan’ın halası Kadriye Aydoğan ise özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere layık olunması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Kürt özgürlük mücadelesinde aile olarak iki şehit verdik. Şu anda da iki evladımız halkların geleceği için savaşıyor. Kürt halkı üzerinde bu baskı ve sömürü devam edene dek savaşacağız.”
Mezarlıktaki törenin ardından aile, kitle ile birlikte Tillo Caddesi üzerindeki HDP seçim borusuna geçerek, taziyelerin kabul etti.
YPJ savaşçısı Aydoğan için yarın Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Küçük Kırım Mahallesi’nde bulunan aile evinde taziye kurulacak.

No comments