Breaking News

YPG savaşçısına görkemli tören

ŞIRNAK –  Kobani’de yaşamını yitiren YPG savaşçısı Muhammed Bilik’in (Yılmaz Barzan) cenazesi, Cizre’de on binlerin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Kobani direnişinde yaşamını yitiren YPG’li Muhammed Bilik’in (Yılmaz Barzan) cenazesi, Şırnak’ın Cizre ilçesinde onbinlerin katılımıyla düzenlenen törenle toprağa verildi. İdil Caddesi’nden Cizre’ye kalabalık bir konvoy eşliğinde getirilen YPG’li Bilik’i, İdil Caddesi üzerinde binlerce kişi, alkış, zılgıt ve havai fişeklerle karşıladı. İlçe esnafı da sabah saatlerinden itibaren kepenkleri kapatarak, cenaze törenine katıldı.
Cenaze konvoyunun ilçeye girmesiyle Bilik’in cenazesini karşılayan binlerce kişi, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe, Cizre Belediyesi eşbaşkanları, HDP ve DBP ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile YPG’li Bilik’in posterleri ile YPG, HPG ve KCK bayraklarını taşındığı yürüyüşte, “Bijî serok Apo”, “Şehît namirin” ve “Bijî berxwedana Kobanê” sloganları atıldı.
‘bize düşen kahramanların yolunda yürümektir’
Alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde Cizre Asri Mezarlığı’na gelen kalabalık grup, burada Bilik için tören düzenledi. YPG ve PKK bayrağının sarılı bulunduğu Bilik’in tabutu önünde saygı duruşunda bulunan grup, hep bir ağızdan “Ey Raqîp” marşı okudu. Daha sonra söz alan MEYA-DER Cizre Şube Eşbaşkanı Mele Kasım Yiğit, “Kahramanlarımız onurlu bir halkın onurlu mücadelesini yürüttükleri için halkı için canlarını feda ediyorlar. Bütün Kürt halkına düşen de bu kahramanlarını layıkıyla uğurlamak ve onların yolunda yürümektir. Bizler şehitlerimizin yolunda özgürlüğe ulaşana kadar yürümeye devam edeceğiz” dedi.
‘Oğlumun yolunda yürümeye devam edeceğim’
Yiğit’in ardından konuşan YPG’li Bilik’in annesi Salime Bilik, oğlunun bütün Kürdistan halkının şehidi olduğunu ve halkı için canını feda etiğini belirterek, oğlunun yolundan dönmeyeceğini ve özgürlük yolunda yürüyerek oğlunun anısına bağlı kalacağını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından YPG’li Bilik’in cenazesi Cizre Asri Mezarlığı’nda defnedildikten sonra grup, “Şehît namirin” sloganı eşliğinde mezarlıktan ayrıldı.
YPG’li Bilik için bir ay önce taziye kurulduğundan dolayı tekrardan taziye kurulmayacağı belirtildi.
(ekip/aç)

No comments