Breaking News

YPG savaşçısı Kurdi son yolculuğuna uğurlandı

SERÊKANIYÊ/DIRBÊSIYÊ – Serêkaniyê de yaşamını yitiren YPG savaçısı Şiyar Kürdi’nin cenazesi yüzlerce kişini katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Til Temir’de 24 Nisan’da çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG savaşçısı Şiyar Kurdi için ilk tören Serêkaniyê Roj Hastanesinde düzenlendi. Buradan alınan cenaze daha sonra YPG, YPJ ve TEV DEM bayraklarına sarılarak oluşturulan araç konvoyu ile Dirbêsiye’ye bağlı Berkevirê köyünde bulunan Şehit Rüstem Cudi Mezarlığına doğru yola çıkarıldı.
Cenaze mezarlık girişine ulaştıktan sonra omuzlara alınarak “Şehit namirin” sloganları ile mezarlığın içine alındı. Burada şehidin silah arkadaşları tarafından onun için askeri tören düzenlendi.
Daha sonra, Şehit Aileleri adına, Elî Xelîl, Şehit Kurdi’nin ailesi adına babası Silêman Kurdî ve YPG savaşçısı kardeşi Selah Serêkaniyê  birer konuşma yaparak intikam sözü verdiler.
Merasimde konuşan TEV DEM Yürütme Meclisi Üyesi Ferhad Dêrik, Rojavada yaşayan halkların bu toprağın sahibi olduklarını belirterek, bu toprağı bütün saldırılara karşı koruyacaklarını ifade etti. Halklar arasındaki ilişkiye dikkat çeken  Dêrik, “Bütün halklarımız arasında var olan ilişki ile çetelerin var olan bütün planlarının boşa çıkarılacağız” dedi.
Konuşmaların ardından YPG savaşçısı Şiyar Kürdi’nin cenazesi sloganlarla toprağa verildi.
(lg)
ANHA



No comments