Breaking News

Kürt ve Araplar çetelere karşı köyü korudu

KOBANÊ – DAIŞ çeteleri tank ve toplarla Kobanênin batısında Fırat suyu sınırında bulunan Girê Sor köyüne saldırdı. YPG/YPJ ve Burkan El-Firat güçleri ortak bir şekilde çetelerin saldırılarına karşılık vererek, bölgeyi çetelerden temizledi. Köy sakinleri de savaşçıların yanında yer aldılar.
24 Nisan 2015’te saat 05.00’da DAIŞ çeteleri ağır silah ve tanklarla Girê Sor köyüne saldırdı. Ağırlığını Arap nüfusunu oluşturan bu köyde yurttaşlar çaresiz kalıp köyü terk etmek zorunda kaldılar.
Bunu üzerine YPG/YPJ ve Burkana El-Firat güçleri çetelerin saldırılarına karşılık verdi ve yaklaşık 10 saat boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda çeteler bozguna uğratıldı. Bu çatışmalarda yer alan YPG savaşçılarından Rodî Efrîn, yaşanan şiddetli çatışmalar neticesinde DAIŞ çetelerinin ağır darbe alarak birçoğunun öldürüldüğünü, geri kalanlarının da kaçtıklarını belirtti.
Sivil Araplarda çetelere karşı çatıştı
Bu çatışmalarda 15 çocuk babası Ebo Stêf isimli yurttaş silahıyla birlikte savaşçıların yanında yer alarak çetelere karşı direnişte yerini aldı. İslamiyet adı altında DAIŞ çetelerinin sivil halka saldırdıklarını belirten Ebo Stêf, “Sözde İslamiyet adına hareket ettiklerini söylüyorlar ancak her türlü kirliliği yapıyorlar. Buyrun bakın uyuşturucu maddeler kullanıyorlar, ceplerinden çıkardık. 15 çocuk sahibiyim. Ancak ben bu yaşıma rağmen silah kaldırmışım bu teröristlere karşı savaşıyorum. Çocuklarımı ve evimi bu çetelerden koruyacağım” dedi.
5 çocuk annesi Fatîme Eloş isimli ana da sabahın erken saatlerinde tank ve top sesleriyle uykudan uyandıklarını şöyle anlattı, “Küçük çocuklarımızla birlikte, ayakkabısız ve üzerimize bir şey almadan evden çıktık. YPG ve Burkan El-Firat bizi korudu. DAIŞ çeteleri İslamiyet adı altında gelip bizim köyümüze saldırdı. Onların İslamiyet’le hiçbir alakası yoktur.”
(ad)
ANHA















No comments