Breaking News

YPG: Operasyonlarımız sürüyor

HABER MERKEZİ – YPG güçleri, Kobani’de siren operasyonda 3 köyü daha özgürleştirerek 8 çete cenazesini ele geçirirken, Til Temir’deki çatışmalarda da 5 çete üyesi öldürüldü.
YPG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kobanê’nin güneyinde önceki gün başlatılan operasyonun devam ettiği belirtildi.
YPG açıklamasında “Operasyonun dünkü bölümünde güçlerimiz hedefledikleri Eîgan, Cabêriyê ve Metres köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Bu köylerde yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülmüş fakat net sayıya ulaşılamamıştır” denildi.
YPG, operasyon sonucunda 8 cenazeyle birlikte çetelere ait 3 adet askeri araç, 1 adet kaleşnikof, 1 adet BKC ve 1 adet el yapımı havan silahının da ele geçirildiğini duyurdu.
Til Temir’de 5 çete öldürüldü
YPG açıklamasında Cizîrê Kantonu’nun batı sınırlarındaki çatışmaların da devam ettiği kaydedilerek dün gece çete gruplarının Til Temir’e bağlı bazı köylerde YPG güçlerinin mevzilerine yönelik saldırılar düzenlediği belirtildi.
“Çete grupları dün gece Til Nasri köyünde ilerlemek isteyemiştir. Güçlerimizin verdiği sert karşılık üzerine alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışma ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır. Burada tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür” denilen açıklamanın devamında; aynı gece Xêbiş köyü yakınlarında hareket halindeki bir çete grubunun da YPG tarafından hedeflendiği ve bu alanda da kısa süreli bir çatışma yaşandığı, burada tespit edilebilen 3 çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi.
(aç)
ANHA

No comments