Breaking News

YPG: Qereqozaq’ta 17 çete öldürüldü

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Qereqozaq köyü ve köprüsüne saldıran çetelerin püskürtüldüğünü ve 17 çetenin öldürüldüğünü, 5 çete cenazesinin de ele geçirildiğini, Cizîr bölgesinde ise 4 ayrı çete noktasına yapılan saldırıda çetelere ağır darbeler vurulduğunu bildirdi.
YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizîr kantonlarında DAIŞ çeteleri karşısında sürdürülen direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
YPG, DAIŞ çetelerinin dün sabah saatlerinde Kobanê’nin güneyinde bulunan Qereqozax köyü ve köprüsü çevresinde bir saldırı düzenlediğini belirtti.
Yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından çete saldırısının püskürtüldüğünü kaydeden YPG, ardından çetelere yönelik aynı alanda bir operasyon başlatıldığını ve operasyon dün gece saatlerinde başarılı bir biçimde tamamlandığını bildirdi.
Açıklamada “Bu alanda yaşanan çatışma ve operasyonda tespit edilebilen 17 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 5 cenaze ele geçirmiştir” denildi.
Bugün sabah saat 06.00 sularında DAIŞ çeteleri Kobanê’nin güneybatısında bulunan Til Ebrê köyü ve Girê Sor mıntıkasında bir saldırı düzenlediğini de duyuran YPG Basın Merkezi, saldırı sonucunda alanda başlayan çatışmaların tüm şiddetiyle devam ettiğini aktardı.
Til Temir’de çetelere 4 ayrı saldırı
Cizîrê Kantonu’nun batı sınır hattındaki çatışmalar da devam ediyor.
YPG, dün gece Til Temir’in güneyinde bulunan ve çetelerin konumlandığı 4 ayrı noktaya yönelik saldırı düzenlediklerini belirterek şu bilgileri paylaştı:
“Til Temir ile Xerîta köprüsü arasında kalan bölgede bulunan Qebr Şamiya köyündeki saldırıda çetelere ait 1 adet motorsiklet imha edilmiş, askeri bir araç da darbelenmiştir.
Refret köyünde güçlerimiz suikastçi bir çete grubunun konumlandığı bir binayı hedeflemiştir. Bu saldırıda bina içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir.
Sedîq kavşağında da güçlerimiz çete gruplarının mevziilerini hedef alan bir saldırı düzenlemiştir.
Bu 3 saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Til Nicma köyündeki saldırıda ise tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.”
(aç)
ANHA

No comments