Breaking News

9 özgürlük savaşçısı anıldı

HELEB – Heleb’te Şehit Aileleri Kurumu farklı yıllarda Nisan ayında yaşamlarını yitiren 9 özgürlük savaşçısı için anma töreni düzenledi.
Heleb’in Şêxmeqsûd mahallesinde bulunan Şehit Aileleri Kurumu farklı yıllarda Nisan ayında Kürdistan Özgürlük mücadelesi içerisinde yaşamlarını yitiren, Yihya Xelîl Beşîr (Reûf), Yûsif Ebdulah Memo( Mistefa), Mihemed Ismaîl Qeblan ( Bedran), Şukrî Salih Salih (Ferhad), Henîfa Elî Seydo (Viyan) ile Eşrefiyê ve Şêxmeqsûd direnişinde hayatlarını kaybeden Mistefa Ednan Ebdo (Mistefa), Ebdurezaq Etiya (Ebdula Rezaq), Samî Mihemed Serqot (Samî) ve Xelîl Mihemed Ebdo’yu (Botan) bir törenle andı.
Anma töreni Heleb’in Şêxmeqsûd mahallesinde onlarca yurttaşın katılımıyla geçekleşti. Törende Yekîtiya Star üyesi Viyan Yeşar bir konuşma yaptı. Konuşmasına, Kürt halkının özgürlüğü için canını feda eden 9 özgürlük savaşçıları anarak başladı. ardından özgürlük savaşçılarının tüm inkar ve imha siyasetine karşı direnerek canlarını feda ettiğini kaydetti.
Konuşmasında çetelerin Rojava özgür toplum alanlarına yönelik saldırılarına da dikkat çeken Yeşar, YPG/YPJ güçlerinin çete gruplarına yönelik Rojava’daki direnişine değindi ve tüm özgürlük savaşçılarının takipçisi olma sözünü verdi.
Anma töreninde 9 özgürlük savaşçılarının aileleri de birer konuşma yaparak, şehitlerin yolunu takip edeceklerini kaydetti.
Anma töreni ˝Bijî serok APO˝ sloganlarıyla son buldu.
(ad)
ANHA



No comments