Breaking News

IŞİD Kerkük’e saldırdı, Çatışmalar sürüyor

Kerkük'ün güney batısında bulunan Sultan Abdullah cephesinde saldırı düzenleyen IŞİD mensupları ile Peşmerge Güçleri arasında çatışma yaşanıyor.

Kerkük’ün güney batısında bulunan Sultan Abdullah cephesinde saldırı düzenleyen IŞİD mensupları ile Peşmerge Güçleri arasında çatışma yaşanıyor.

IŞİD mensupları bu sabah erken saatlerde Kerkük’ün güney batısında bulunan Sultan Abdullah cephesinde saldırıya geçti. BasNews’in Peşmerge kaynaklarından aldığı bilgiye dayandırarak verdiği habere göre, Peşmerge Güçleri’nin karşılık vermesi sonucu çatışma yaşandı.

Çatışmaların halen devam ettiği bölgede, Peşmerge Güçleri’nin IŞİD birliklerine karşı füze ve katyuşa saldırısı düzenlediği ve çatışmalarda çok sayıda IŞİD’linin öldüğü bildirildi.

Peşmerge kaynakları çatışmalarda bir Peşmerge’nin de yaralandığını ancak yarasının ağır olması nedeniyle yaşamını yitirdiğini aktardı.

Peşmerge Güçleri 18 Mart’ta Kerkük’ün güney batısında bulunan Sultan Abdullah cephesinde 2’inci Akrep operasyonu düzenleyerek 25 km’lik alanın tümünü IŞİD’den temizlemişti.

No comments