Breaking News

Baas rejimi-DAIŞ çeteleri çatıştı: Çok sayıda ölü var

HESEKÊ – Hesekê’nin güneybatısındaki bölgede DAIŞ çeteleri ile Baas güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Her iki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.
ANHA muhabirlerinin edindikleri bilgilere göre, dün gece Hesekê’nin güneybatısında, Ebdulezîz dağına uzanan Ebyad bölgesi yolu üzerinde Baas rejim güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında çatışmalar yaşandı. Bu sabah erken saatlere kadar devam eden çatışmalarda her iki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralı var.
Çatışmaların başlamasından önce DAIŞ çetelerinin bomba yükü bir araçla Ewail Sürücü Kursu Merkezi’nin yakınındaki kontrol noktasına yönelik intihar saldırısı düzenlediği ve saldırı sonucunda baas güçlerinin ölü ve yaralılarının olduğu öğrenildi.
Bombalı araçla düzenelen intihar saldırısı ardından DAIŞ çeteleri, Ebyed bölgesindeki Dawidiyê, Bab El-Xêr ve Werd Şeqra köylerine saldırı düzenledi. Baas güçlerinin de saldırılara karşılık vermesiyle alanda şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmaların sabah saatlerine kadar devam ettiği ve her iki taraftan ölü ve yaralıların olduğu belirtildi, ancak detaylı bilgiye ulaşılamadı.
 (aç)
ANHA
foto arsiv

No comments